Valmieras pusē pamanīta automašīna ar numuru «Tu lohs»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāds TVNET lasītājs Valmieras apkaimē pamanījis automašīnu ar visai neparastu numura zīmi. Viņš ir neizpratnē, vai ar šādu numurzīmi drīkst pārvietoties pa Latvijas ielām. Valsts policijā TVNET noskaidroja: šī automašīna reģistrēta citā valstī un, iespējams, tur šāda numurzīme ir atļauta.

Lasītājs rakstīja: «Sveiki! Kā ar šādu numurzīmi drīkst pārvietoties pa Latvijas ielām?

Saprotams, ka auto reģistrēts Lielbritānijā, taču īpašnieks pats numurzīmi ir acīmredzami pārveidojis, kas ir krieviski visiem izlasāms.

Kā uz to reaģē policija, vai ir kāds sods? Auto pārvietojas Valmieras apkaimē.»

Latvijas dienestiem pagaidām nav pretenziju

Savukārt VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba TVNET norādīja, ka tā nav Ceļu satiksmes drošības direkcijas izsniegta Latvijas numura zīme, un direkcija neatbild par citā valstī izsniegtām numura zīmēm.

Savukārt, vai šī numura zīme atbilst transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, jāpārbauda policijai.

Bet Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Simona Grāvīte TVNET skaidroja, ka šī automašīna reģistrēta citā valstī un, iespējams, tur šāda numurzīme ir atļauta.

Ja Latvijas policija apstādinātu šo automašīnu uz ceļa, salīdzinātu numuru un tehnisko pasi, iespējams, varētu noteikt kādu sodu. Bet citādi policija nevar nekādi vērsties pret šo auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu