Cūkotāji piecūko Braslas ezera apkārtni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Pārgaujas novada Straupes pagastā atrodas 20. gs. 30. gados rakts mākslīgais Braslas ezers. Daba apkārtnē ir fantastiski skaista, bet diemžēl piecūkota. Lasītājs Māris domā, ka apkārtni piemēslojuši gan vietējie, gan tūristi.

«Dažus simtus metru no Braslas ūdenskrātuves aizsprosta ir zivjaudzētava. Tur sākas ļoti skaista upes kreisā krasta dabas taka, kas ved pāri klintīm, gravām, cauri mežiem,» raksta Māris.

Foto: TVNET lasītājs

«Pēc kāda kilometra (vispār jau atkritumi krastos redzami arī ātrāk) ir šokējoši pārsteidzoša zīme, kas redzama bildē. Apkārtējā ainava diemžēl sasaucas ar šo zīmi. Acīmredzami tas ir pārpratums, jo zīme tieši rosina cūkotājus cūkot, nevis to aizliedz. Cūku atstātie atkritumi ir jāaizvāc, zīmē vārds «cūku» jānomaina pret vārdu «tūristu», jāizvieto labi pamanāma norāde par cūkošanās aizliegumu un atstāto atkritumu savākšanu.»

Foto: TVNET lasītājs

Piedalies arī tu cīņā pret dabas piemēslotājiem!

Daudzi no mums ir pamanījuši piemēslotas dabas teritorijas. Labākajā gadījumā šo negodprātīgo cilvēku rīcība rada ikdienišķas problēmas. Arī sliktāko gadījumu mēs zinām - dzīvniekus, kuri iet bojā, apēdot plastmasu, kā arī piesārņojumu, kura dēļ cieš daba. Fotografē un filmē piecūkotas vietas un sūti mums!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu