Gaidot Lielo Talku, iespējams arī brīvdienās rīkoties videi draudzīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Jau pavisam drīz gaidāma Lielā Talka, taču jau garās Lieldienu brīvdienas iespējams izmantot lietderīgi, piesakot piemēslotās vietas aplikācijā Vides SOS un pieķerot pašus mēslotājus konkursa «Pieķer cūku!» ietvaros.

Dodoties dabā, noder telefonā instalēt Vides SOS mobilo lietotni, kura izveidota, lai tu ātri varētu paziņot Valsts vides dienestam (VVD) par pārkāpumiem pret vidi, piemēram, mežā izgāztiem atkritumiem. Visi ziņojumi uzreiz nonāk pie VVD un ir pieejami tīmekļa vietnes www.videssos.lv interaktīvajā kartē. Ziņojuma nosūtītājs tiks informēts par vides pārkāpuma novēršanas gaitu e-pastā un visi varēs sekot līdzi iesūtīto ziņojumu statusa gaitai no informācijas iesūtīšanas brīža līdz pārkāpuma novēršanai.

Tāpat, tie, kas redz piemēslotas vietas vai pašus piemēslotājus, ir aicināti ķert rokā telefonu un iemūžināt pārkāpumus fotoattēlos, kurus vēlāk iespējams publicēt akcijas «Pieķer cūku» ietvaros.

«Pieķer cūku» ir TVNET akcija pirms Lielās talkas, kurā cilvēki tiek aicināti fotografēt piesārņotas vietas, iesūtīt to attēlus,

bet vēl labāk – pieķert vides piemēslotājus. Labais darbs nepaliks bez atalgojuma, jo TVNET publicēs un vērtēs iesūtīto informāciju, trīs labāko materiālu autoriem pasniedzot vērtīgas balvas, ko sarūpējuši Lielās Talkas organizatori. TVNET aicina sūtīt fotogrāfijas un video ar «cūku roku darbu» uzcukas@co.tvnet.lv.

Lielā Talka norisināsies jau nākamnedēļ un, salīdzinot ar citiem gadiem, šogad tiek saņemti vairāk talku vietu pieteikumi nekā ierasts. Pašlaik jau pieteiktas vairāk nekā 1460 talkas vietas, no kurām apstiprinātas jau vairāk nekā 1020 oficiālās talkošanas vietas visā Latvijā. Tiem, kas paši talku nevēlas organizēt, ir iespēja mājaslapāwww.talkas.lvesošajā kartē atrast sev tuvāko vai interesantāko talku un Lielās Talkas dienā 22.aprīlī tai pievienoties, iepriekš sazinoties ar talkas atbildīgo.

Doties «Lielajā Talkā 2017» aicina «Rīgas brīvostas pārvalde», būvkompānija «Arčers» un «Latvijas Valsts meži», kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Latvijas Vides aizsardzības fonds, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācija, «DHL», «Clean R» un Latvijas Dzelzceļš. Informatīvo atbalstu sniedz LNT, TV3, Pirmais Baltijas kanāls, Rīga TV24, TVnet, Latvijas radio 2, 1188 un nacionālā informācijas aģentūra LETA. Tāpat par atbalstu paldies sakām tulkošanas birojam «Valodu koks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu