19. trolejbusā «zeki» sakaujas un iekrīt bērnu ratiņos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2. oktobrī ap vieniem dienā 19. trolejbusa pasažieri, tostarp bērni, piedzīvoja ļoti nepatīkamu situāciju. Vīrieši, kas bija piedzērušies vai narkotiku reibumā, lamājās cietumnieku žargonā, laistījās ar degvīnu, kāvās un uzkrita bērnu ratiņiem, kuros atradās bērns. Izsauktie apsardzes darbinieki huligānus izsēdināja no trolejbusa.

2. oktobrī dienas vidū 19. trolejbuss no galapunkta Pētersalas ielā devās virzienā uz centru. Pasažieru vidū bija divi vīrieši pamatīgā reibumā, kas skaļi skaidrojās savā starpā.

«Abu saziņas veids un žargons lika domāt, ka viņi iepriekš atradušies ieslodzījumā,»

raksta TVNET lasītāja.

Vīrieši lamājās specifiskā žargonā, izmantojot «trīsstāvīgus» vārdus krievu valodā, un pa salonu izlaistīja degvīnu. Ar to bija par maz. Turpat trolejbusā viņi sāka kauties un krita virsū citiem pasažieriem. Tad viens uzgrūdās bērnu ratiņiem, kuros atradās bērns. Sekoja draudi citiem pasažieriem. Sieviete, kura atradās salonā, vērsās pie trolejbusa vadītāja ar lūgumu izsaukt policiju. «Viņš teica, lai pati zvanu policijai, ja to vēlos, jo viņam gar notiekošo salonā neesot nekādas daļas.»

Tikai pēc tam, kad abi «varoņi» atklāti sāka demolēt transportu, transporta vadītājs noreaģēja uz sašutušo pasažieru prasību izsaukt policiju.

Sieviete raksta, ka pēc 15 minūtēm notikuma vietā ieradās apsardzes darbinieki. «Transporta pasažieri, redzot abu vīriešu neadekvāto stāvokli, tomēr pieprasīja, lai šoferis abus nelaiž ārā, bija ar mieru sagaidīt policiju,» stāsta sieviete.

Tomēr ne valsts, ne pašvaldības policija uz notikuma vietu netika izsaukta.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis skaidro, ka šajā dienā vienīgais izsaukums, saistīts ar problēmām sabiedriskajā transportā, bija uz Pulkveža Brieža ielu, kur 24. autobusā brauca smakojošs bezpajumtnieks.

Cilvēks tika izsēdināts no transporta līdzekļa un, ņemot vērā slikto veselības stāvokli, hospitalizēts.

Sadovskis atgādina, ka gadījumos, kad transporta līdzeklī tiek traucēta sabiedriskā kārtība, pasažieriem jāzvana policijai pa tālruni 110. Otrs variants – sazināties ar pašvaldības policiju, izmantojot mobilo aplikāciju. Informācijai var pievienot attēlu. «Transporta līdzekļa salons ir šaura telpa. Zvanot policijai, pasažieris riskē, ka pārkāpēji kļūs agresīvi, tāpēc labāk izmantot mobilo aplikāciju.»

Par incidentu salonā pasažieriem jāziņo transporta līdzekļa vadītājam, skaidro Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Tomēr juridiski vadītājs nav atbildīgs par to, kas notiek salonā.

Vēl vairāk – viņš nedrīkst iesaistīties incidentā. Vadītājs par notiekošo paziņo dispečeram, kurš sazinās ar apsardzes firmu. Tālāk jau notikuma vietā ierodas apsardzes darbinieki, kas izvērtē, kā rīkoties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu