EuropaVox raidījumi radio Naba ēterā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radio Naba piedāvā jaunu raidījumu ciklu par Francijā notiekošo mūzikas festivālu „EuropaVox”.

Turpmāk katru otrdienu, trijos raidījumos tiks runāts gan par festivāla specifiku un atšķirībām, kā arī klausītāji tiks iepazīstināti ar šī gada festivāla grupām.

Mūzikas festivāls "EuropaVox" šogad notiks Francijā Auveragne reģionā no 30. maija līdz 4. jūnijam.

Festivāla ideja dzima no visai grandiozās vienotās Eiropas idejas – par Eiropu runāt arī citos aspektos. Pierādot, ka moto "Unity is Diversity". (Vienotība slēpjas dažādībā, daudzveidībā) var būt Eiropas sauklis, ne tikai ekonomikā, ģeogrāfijā vai etnogrāfijā, bet arī mūsdienu mūzikā.

Mūsdienu populārajā mūzikā pārāk ļoti tiek vispārināts, pievēršot uzmanību kopējām tendencēm, bet aizmirstot par individuālo. Tematisko festivāla koncertu mērķis ir dod pārskatu pār mūsdienu Eiropas mūzikas daudzveidību un krāšņumu - Eiropas roka, pop, elektronisko, džeza mūziku, piemēram, portugāļu folkmūziku, vācu rokmūziku, itāļu hiphopu u.tml. Kopā 50 dažādos koncertos tiks pārstāvētas vairākas Eiropas valstis, prezentējot sevi un parādot savas valsts mūzikas spektra bagātību. Kopā festivālā piedalās 25 valstis.

Šogad pirmo reizi "Europavox" festivāla ir uzaicināta arī piedalīties un veidot savu stendu arī Latvija. Un īpašajai "Europavox" promo izlasei tiks piedāvāti arī četri Latvijas mākslinieki - Gustavo, kuba, Martinez Gonzales un Soundarcade.

plkst. 17.30. Raidījuma vadītāja Nora Rieksta Radio Naba 93.1 FM

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu