Iznākusi “Vidusvidzemnieku biogrāfiskā vārdnīca”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras biedrība “Harmonija” nodod lasītājiem trīspadsmito grāmatu - Viljara Tooma “Vidusvidzemnieku biogrāfisko vārdnīcu”, kas veltīta Cēsu astoņsimtgadei. Vārdnīca iepazīstina ar 1630 personālijām, sākot ar 13. gadsimtu, kad uzrakstīta pirmā Vidzemes vēstures grāmata - Livonijas Indriķa hronika, līdz pat šodienai.

Visām personālijām ir saite ar Vidusvidzemi gan īsākā, gan garākā laika posmā. Tās ievietotas, nešķirojot ne pēc tautības, ne politiskās darbības, ne pēc citām pazīmēm. Jāpiemin grāmatas priekšvārdā autora rakstītais: “Te vietā būs mana atvainošanās tiem, kuri sava sabiedriskā ieguldījuma dēļ arī pelnījuši uzņemšanu vārdnīcā, bet izpalikuši tikai tādēļ, ka mums nav laimējies pareizā laikā satikties.” Gribētos, lai šīs satikšanās turpinātos un biedrība varētu izdot papildinājumu. Garš un grūts darba cēliens noiets, lai vārdnīca nonāktu līdz lasītājiem. Tikai pateicoties Kultūrkapitāla fondam, rajona padomei, Cēsu pilsētas domei, firmām “Cēsu būvnieks”, “Lido”, “Eksports Pro”, “M. E. - LATLUX” un citiem Cēsu uzņēmējiem, kā arī virknei individuālo ziedotāju, kas finansiāli atbalstījuši vārdnīcas izdošanu, paveicām šo darbu. Tiksimies ar vārdnīcas autoru Viljaru Toomu, redaktoriem Jāni Poli un Daumantu Vasmani 13. februārī plkst. 16.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu