«Piena paku laivu regatē» startēs 30 komandas (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Lielupē gaidāmajā «VII RASA Piena paku laivu regatē 2009» piedalīsies līdz šim regates vēsturē lielākais dalībnieku skaits - 30 komandas, informē pašvaldības aģentūras «Kultūra» projektu vadītājs Ivars Pirvics.

Atraktīvā regate notiks Piena, maizes un medus svētku gaitā, un tajā jau septīto gadu katrs piena lietotājs izmēģinās kapteiņa, matroža vai laivu būvētāja karjeru. Lūk, dažu komandu nosaukumi - «Dzimtenīte», «Party PLOSTS», «Pludiņš», «Trakā cāļa piens», «Peldošais cirvis», «Hello From Mars». Arī radošā projekta «ARTbox. Challenge yourself» komanda uz piena paku laivas mēģinās noturēt visus 24 dalībniekus no Turcijas, Slovākijas, Latvijas, Rumānijas un Ungārijas.

Laivu galvenais būvmateriāls ir tukšas piena pakas. Tukša, aizlīmēta viena litra piena paka uz ūdens notur ap 700 gramu svara. Jau trešo gadu regates dalībniekiem laivu būvniecībā talkā nāk «Rīgas piena kombināts», kas komandām nodrošina galveno izejmateriālu - 35 000 piena paku. Vēl grūti spriest, cik piena paku kopā tiks izmantots laivu būvniecībā, jo komandas papildus organizatoru nodrošinātajām pakām var izmantot savus iztukšoto paku uzkrājumus, skaidroja Pirvics.

Pirms laivu braucieniem visiem interesentiem būs iespēja laivas apskatīt airēšanas bāzē Pasta salā, no kuras laivas pacels enkurus, iestūrējot Lielupes ūdeņos. Visas komandas piedalīsies Parādes braucienā un sacentīsies ne tikai par ātrākās laivas titulu, bet arī par oriģinālākās laivas, visatraktīvākās komandas, labākās studentu komandas, garākās un augstākās laivas titulu. Katras komandas mājas darbs ir sagatavot nelielu savas laivas un komandas prezentāciju, kas žūrijai palīdzēs noteikt atraktīvāko komandu un oriģinālāko laivu.

Regates programmā 29.augustā pulksten 17 būs «VII RASA Piena paku laivu regates 2009» piena paku laivu apskate airēšanas bāzē, bet stundu vēlāk uz Lielupes pretī Jelgavas pilij sāksies piena paku laivu prezentācijas un ātrumbrauciens. Savukārt pulksten 20 gaidāma regates laureātu apbalvošana uz Lielās skatuves Pasta salā.

Par skatītāju jautrību gādās «Post Land Milkshake «Post Club» gaumē» ar Latvijā populāru skatuves mākslinieku un dīdžeju uzstāšanos.

Pērn regates parādes braucienā un sacensībās piedalījās 28 komandas, kas izcēlās ar atraktivitāti un īpašiem atbalstītājiem krastā. Regates pirmsākumi meklējami 2003.gadā, kad Piena, maizes un medus svētku laikā pirmo reizi Latvijā uz Lielupes notika piena iepakojuma plostu parāde, kurā piedalījās 10 krāšņi un neparasti plosti, kurus uz ūdens turēja tikai un vienīgi tukšas piena pakas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu