Liepājnieki atkal sagaida vakara vilcienu no Rīgas (29)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Rīgas pasažieru stacijas vakar ceļā devās pirmais atjaunotais vilciens uz Liepāju. Šajā maršrutā pasažieru vilcieni nebija kursējuši jau piecus gadus.

Par to, ka liepājniekiem un pilsētas viesiem vilciens ir vajadzīgs, liecina kaut vai tas, ka uz pirmo reisu bija pārdotas visas biļetes. Kā stāstīja a/s Pasažieru vilciens (PV) sabiedrisko attiecību konsultants Ēriks Matulis, pārdota pat liela daļa biļešu braucieniem turpmākajās dienās.

Šis vilciens savienos Rīgu ar Liepāju, pieturot tikai Jelgavas, Dobeles, Brocēnu, Saldus un Skrundas stacijā. Ik dienu pulksten 6 tas dosies no Liepājas uz Rīgu, bet pulksten 17.58 – no Rīgas un Liepāju. "Plānojot un veidojot šo maršrutu, mūsu galvenais mērķis bija izveidot mūsdienu prasībām atbilstošu un pasažieriem ērtu transporta kustību, kas būtu konkurētspējīga ar citiem pārvadājuma veidiem un gluži kā citās Eiropas valstīs ierindotu pasažieru vilcienu Latvijā mūsdienīgu pārvietošanās līdzekļu vidū," norādīja PV valdes priekšsēdētāja Linda Baltiņa.

Uz Liepāju kursēs trīs vagonu dīzeļvilciens Kurzeme ar paaugstinātu komforta līmeni. Katram pasažierim izveidota individuāla, numurēta sēdvieta. Kopumā vilcienā ir 210 sēdvietu. Divi vagoni aprīkoti ar TV ekrāniem. Pasažieru ērtībai vilcienā uzstādīti pat kafijas automāti. Šis vilciens galamērķi sasniegs trīs stundās un desmit minūtēs, kas ir ievērojami ātrāk, nekā braucot ar autobusu.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu