Valmieras novada Bērzainē top saietu nams

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmieras novadā tiek realizēts projekts "Saietu nama izveidošana Bērzaines pagastā". Tā ietvaros tiek atjaunota neapdzīvota ēka, kas savulaik bijis saietu nams un izmantots dažādām vajadzībām.

Ēka bijusi gan draudzes un dzimtu pulcēšanās vieta, gan piemiņas vieta pagasta iedzīvotājiem - Latvijas brīvības cīnītājiem (ēkā atrodas piemiņas plāksne). Paredzēts veikt ēkas vienkāršotu rekonstrukciju, nomainot logus, durvis, bojātās jumta konstrukcijas daļas, grīdu, veikt telpu kosmētisko remontu un izveidot mūsdienu prasībām atbilstošu saietu namu. Telpas tiks pielāgotas dažādām vajadzībām - koncertiem, svinīgiem piemiņas pasākumiem, dzimtu saietiem, vēstures stundām, vietējās draudzes pasākumiem u.c.

Izremontētajā ēkā atradīsies telpa tūrisma informācijas punktam, kur interesentiem būs iespēja iepazīties ar pagasta vēsturi. Ēka atrodas netālu no valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa Jaunburtnieku kapsētas senkapiem ar krustakmeni.

Projekta izmaksas ir Ls 86019,13. No kopējā finansējuma 75% sniedz ES Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai, 25% ir Valmieras novada domes līdzfinansējums. Būvdarbus veic SIA "Bazalts". Projektu paredzēts noslēgt šā gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu