Vecumnieku un Bārbeles pagastā vairāk nekā tūkstotim bērnu vakcīna bez maksas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecumnieku un Bārbeles pagastā bērniem vakcinācija pret ērču encefalītu šogad būs pieejama bez maksas.

Tā informē Laura Bundule, Sabiedrības veselības aģentūras Komunikācijas daļas preses nodaļas vadītāja. Vecumniekos ir 926 bērni no viena līdz 17 gadu vecumam, stāsta dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Anda Ķiene, bet Bārbeles pagastā – 164, teic sekretāre lietvede Ērika Našeniece.

Lai saņemtu bezmaksas poti pret ērču encefalītu, vecākiem, kuru bērni deklarēti Vecumnieku un Bārbeles pagastā, bez lielas kavēšanās jāvienojas ar savu ģimenes ārstu par abpusēji izdevīgāko vakcinācijas laiku. Sabiedrības veselības aģentūrā precizēts vajadzīgo vakcīnu devu skaits katram bērnam, ņemot vērā vēlamos vakcinācijas termiņus – pirmā, otrā, trešā pote vai revakcinācija, skaidro Laura Bundule.

Par bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu šogad valsts maksās Latvijas 145 pagastos, kur pēc Sabiedrības veselības aģentūras epidemioloģiskās uzraudzības datiem saslimstība ar šo kaiti pēdējo piecu gadu laikā bijusi visaugstākā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu