Jauno gadu rēzeknieši varēs sagaidīt ar elektrību (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien ap plkst.15 AS "Latvenergo" Rēzeknē atjaunojis elektrības padevi faktiski visiem klientiem, informēja uzņēmuma Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Vispirms ap plkst.13 elektrības padeve Rēzeknē tika atjaunota slimnīcā, kā arī katlu mājās, lai cilvēki nepaliktu bez siltuma.

Rēzeknieši elektrību tagad saņem no citām elektrības līnijām, jo šodien negadījumā cietušo elektrības apakašstaciju "Rēzekne" pagaidām var ekspluatēt tikai daļēji. Tas nozīmē, ka elektrības padeve pilsētā pašlaik ir nedaudz nestabilāka un ir lielākas pārslodzes iespējas.

Pēc Sikšņa stāstītā, pēc svētkiem tiks sākti remontdarbi apakšstacijā, taču līdz stacijas atjaunošanai rēzeknieši elektrību saņems no citām pilsētām. Siksnis nevarēja pateikt, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai atsāktu darboties Rēzeknes apakšstacija, taču norādīja, ka, iespējams, būs jāiepērk atsevišķa tehnika, kura šodienas ugunsgrēka laikā tika bojāta.

Rēzeknes slimnīcas galvenais ārsts Jāzeps Korsaks pastāstīja, ka arī slimnīcā kādu laiku elektrības padeve tika pārtraukta, bet slimnīcas dīzeļģeneratos ar elektrību apgādāja tikai reanimācijas nodaļu un operāciju bloku. Uz kādu laiku līdz ar to bija apstājusies virtuves darbība un slimnīca jau bija sazinājusies ar Zemessardzi par lauku virtuves atvešanu.

Problēmas ar elektrību bija radījušas arī dažas gauži prozaiskas problēmas, piemēram, daudzi iepirkšanos svētku mielasta sagādāšanai bija atlikuši uz beidzamo brīdi, taču elektrības trūkuma dēļ daudzi veikali nestrādāja. Daži rēzeknieši šī iemesla dēļ pat devās iepirkties uz tuvākajām tirdzniecības vietām ārpus pilsētas, kas savukārt bija liegts tiem, kuriem nav sava auto.

Jau ziņots, ka gadumijas priekšvakarā daļa Rēzeknes palika bez elektrības, jo izcēlās ugunsgrēks divos elektrības skapjos. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa stāstīja, ka šorīt neilgi pirms plkst.9 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Koku ielā, aizdegušies divi elektrības sadales skapji pie augstsprieguma līnijām.

Pēc Siksņa stāstītā, negadījums Rēzeknē ir saistīts ar tehniskiem traucējumiem apakšstacijā Rēzeknē, kad vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ tika novērota dūmošana un gruzdēšana. Elektrība iedzīvotājiem tika atslēgta, lai varētu tikt veikti dzēšanas darbi.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu