Jaunu bezmaksas pošu pret encefalītu vairs nebūs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad ne Jelgavas, ne Ozolnieku novadā bērni no jauna vairs netiks bez maksas potēti pret ērču encefalītu. Valsts finansējums paredzēts vien tiem bērniem, kas pērn iesākuši vakcinācijas kursu par valsts līdzekļiem un šogad to pabeigs.

Jelgavas novadā sākt vakcināciju par valsts naudu šogad nav plānots, «Ziņas» uzzināja Veselības ministrijā. Taču atbalstīts priekšlikums pabeigt 2009.gadā sākto valsts apmaksāto vakcinācijas kursu bērniem, kas dzīvo teritorijās, kurās potēšanās pret ērču encefalītu sākta pagājušajā gadā. Tās ir Platones, Valgundes, Kalnciema, Līvbērzes, Sidrabenes un Vilces pagasts. Pēdējo poti bez maksas varēs saņemt arī Ozolnieku novadā.

«Diemžēl šogad nav paredzēta nauda bērniem, kuriem trīsreizējo potēšanās kursu vajadzētu sākt,» piebilst Latvijas Infektoloģijas centra pārstāve Liene Johansone. Zemgalē 2010.gada potēšanai valsts piešķīrusi līdzekļus tikai Aizkraukles novadam.

Ja bērns deklarēts kādā no teritorijām, kurās valsts apmaksā vakcināciju pret ērču encefalītu, taču viņa ģimenes ārsts atrodas citā teritorijā, ģimenes ārsts var pasūtīt šo vakcīnu minētajam bērnam. Var vērsties arī pie ģimenes ārsta, kuram pamatprakse ir kādā no teritorijām, kurās valsts finansē bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu, un saņemt poti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu