Jēkabpilī no ledus gabala noceļ 19 gadus vecu meiteni (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iepriekšējā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) lielākā daļa izsaukumu bija saistīti ar pavasara plūdiem - Jēkabpilī no Daugavā peldoša ledus gabala nocelta 19 gadus veca meitene, bet Rēzeknē no applūdušas mājas evakuēti 7 cilvēki.

Papildināts viss teksts

Jēkabpilī pirmdien glābšanas dienesta darbinieki izglābuši 19 gadu vecu jaunieti, kas četrus kilometrus nobraukusi pa Daugavu uz atlūzuša ledus gabala.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere  pavēstīja, ka ap plkst.20 Jēkabpils glābēji saņēma informāciju, ka Daugavā uz atlūzuša ledus gabala atrodas cilvēks.

Glābēji nekavējoties ar laivām devās gar abiem Daugavas krastiem, lai panāktu ledus gabalu.

Diviem VUGD glābējiem izdevās piekļūt pie ledus Daugavas kreisajā krastā jau gandrīz pie pilsētas robežas un nocelt no nelielā ledus gabala 19 gadu vecu meiteni.

Meitene uz šā nelielā ledus gabala gandrīz pa Daugavas vidu bija nopeldējusi apmēram četrus kilometrus.

Viņai bija paveicies, jo jau nedaudz tālāk upē sākušās krāces un šajā vietā izglābt būtu gandrīz neiespējami.

VUGD priekšnieks Ainars Pencis,  komentējot šo gadījumu, bija patiesi izbrīnīts par jaunietes vēlēšanos pavizināties uz ledus gabala. "Kā var vispār ienākt prātā ko tādu darīt," viņš sacīja.

Šogad nelaimes gadījumos uz ledus gāja bojā divi bērni. Saldus novadā 26.martā pārgājiena laikā Cieceres upē iekrita 11 gadu vecs zēns un noslīka. Šīs pašas dienas vakarā Rēzeknes upē ielūza un noslīka 9 gadus veca meitenīte, kas spēlējās uz ledus. Abus bērnus glābēji turpina meklēt, bet pagaidām nesekmīgi.

2009.gada pavasarī glābēji no ūdenskrātuves izcēluši vienu noslīkušu bērnu, 2008.gadā - vienu, bet 2007.gadā - sešus bērnus.

VUGD operatīvās vadības centrā  informēja, ka 24 no kopumā diennaktī saņemtajiem 38 izsaukumiem bija uz glābšanas darbiem. Saulkrastos rīta pusē autovadītājs pārvests pāri applūdušam ceļam, Jelgavā ar motorlaivu savvaļas zirgiem nogādāta pārtika, bet Garciemā no kādas mājas pagraba atsūknēts ūdens.

Rēzeknē no kādas applūdušas mājas evakuēti 7 cilvēki - pieci pieaugušie un divi bērni, no tiem viens zīdainis.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu