Rojas novada dome atbalsta Mērsraga atdalīšanos no novada (23)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Rojas novada domes ārkārtas sēdē deputāti ar 13 balsīm par un vienu balsi pret atbalstījuši Mērsraga vēlmi atdalīties no Rojas novada, informēja Rojas novada domes priekšsēdētājs Jānis Žoluds, piebilstot, ka gala lēmumu šajā jautājumā pieņems Saeima.

Ārkārtas sēdē notika divi balsojumi. Pirmais - uzskatīt publisko apspriešanu "Par Rojas novada pašvaldības administratīvās teritorijas robežu grozīšanu" par nenotikušu, jo tajā piedalījās mazāk par 30% no pilngadīgajiem Rojas novada vēlētājiem. Šo lēmumu deputāti pieņēma vienbalsīgi.

Otrs balsojums bija par lēmuma projektu "Ievērojot ievērojama daudzuma Mērsraga pagastā dzīvojošo personu vēlmi atdalīties no Rojas novada, piekrist Rojas novada pašvaldības administratīvās robežas grozīšanai, atdalot no Rojas novada pašvaldības Mērsraga administratīvo teritoriju". Par šā lēmuma pieņemšanu nobalsoja 13 deputāti, pret balsoja tikai viena deputāte - Rojas novada domes priekšsēdētāja vietniece Eva Kārkliņa ("Demokrāti.lv"). Ārkārtas sēdē piedalījās 14 no 15 Rojas novada domes deputātiem.

Mērsraga vēlmi atdalīties no Rojas novada balsojot atbalstīja arī Rojas novada domes priekšsēdētājs Jānis Žoluds. "Tas vairs nav normāls darbs, un tādos apstākļos nav iespējams strādāt. Mēs neesam pret demokrātiju," pastāstīja Žoluds, skaidrojot, kāpēc ar savu balsojumu nav licis šķēršļus Mērsraga vēlmei atdalīties.

Jau ziņots, ka lielākā daļa Rojas novada iedzīvotāju, kuri piedalījušies publiskajā apspriešanā, atbalstījuši Rojas novada administratīvās robežas grozīšanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Par Rojas administratīvās teritorijas robežu grozīšanu kopumā nobalsojuši 882 iedzīvotāji, bet pret - 31 iedzīvotājs.

Pavisam aptaujā par Rojas novada administratīvās teritorijas robežu grozīšanu piedalījušies 913 Rojas novada iedzīvotāji jeb 18,08% no kopējā vēlētāju skaita, aģentūru LETA informēja Aptaujas rezultātu apkopošanas un uzraudzības komisijas locekle Rasma Šamajeva.

Mērsraga pagastā reģistrētajās anketās par robežu grozīšanu balsojuši 856 iedzīvotāji, bet pret - seši iedzīvotāji. Savukārt Rojas pagastā reģistrētajās anketās par robežu grozīšanu nobalsojuši 26 iedzīvotāji, bet pret balsojuši 25.

Mērsraga pagasta pārvaldē reģistrētas 862 iedzīvotāju anketas, bet Rojas pagastā - 51 anketa. Līdz ar to publiskajā apspriešanā piedalījušies 58,1% Mērsraga pagasta vēlētāju.

Kā LETA jau ziņoja, deputāti Ingrīda Circene (JL), Anna Seile (PS), Augusts Brigmanis (ZZS), Staņislavs Šķesters (ZZS) un Andris Bērziņš (LPP/LC) ir iesnieguši grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Rojas novada sadalīšanu Mērsraga novadā un Rojas novadā. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija iepriekš balsojot nolēma šo likumprojektu tālākai izskatīšanai Saeimā nevirzīt.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu