Daugavpils domes koalīcija: Pilsētai politiski satricinājumi nedraud

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sakarā ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Grigorija Ņemcova ("Latgales tauta") slepkavību pašvaldības koalīcijas deputāti nākuši klajā ar paziņojumu, kurā apgalvo, ka Daugavpils pilsētas dome turpina darbu un nekādi politiski satricinājumi pilsētai nedraud.

"Mēs apvienosim savus spēkus, lai arī turpmāk risinātu pilsētai un tās iedzīvotājiem svarīgus jautājumus," teikts paziņojumā. Dokumentu parakstījuši deputāti: Jānis Lāčplēsis, Rita Strode, Vjačeslavs Širjakovs, Žanna Kulakova, Anžela Aļohno, Ivars Šķiņčs, Vitālijs Azarevičs, Viktors Butāns un Vladimirs Nadeždins.

Jau ziņots, aizvakar Daugavpilī, Lāčplēša ielā, ar diviem šāvieniem galvā tika nogalināts 1948.gadā dzimušais Daugavpils domes deputāts, vicemērs un uzņēmējs Ņemcovs.

Daugavpils domes deputāti ir šokā un neizpratnē par Ņemcova slepkavību.

Netālu no slepkavības vietas Daugavpilī atrasta pistole, no kuras, visticamāk, tika nošauts Ņemcovs. Policijai izdevies atrast arī citus lietiskos pierādījumus. Pašlaik noteiktas vairākas ekspertīzes - tiesu medicīniskās ekspertīze, ballistiskā ekspertīze un odoroloģiskā. Pašlaik tiek izskatītas divas pamatversijas, kas saistītas ar viņa profesionālo darbību un biznesu.

Policijai ir versija, ka slepkavība var būt saistīta ar personīgiem motīviem. Pašlaik policija ir atteikusies no versijas, ka slepkavība varētu būt saistīta ar laupīšanu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta par slepkavību.

Pēc aculiecinieku liecībām Valsts policijas Latgales reģiona Kriminālpolicija izveidojusi Ņemcova iespējamā slepkavas fotorobotu.

Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aicinājusi ikvienu, kurš var atpazīt attēlos redzamo cilvēku vai arī kurš piektdien, 16.aprīlī, ap plkst.17 slepkavības rajonā Daugavpilī, Lāčplēša ielā, ir redzējis pārvietojamies šādu cilvēku, zvanīt pa tālruņiem 02, 112 vai 65403302. Anonimitāte ir garantēta!

Savukārt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks Igors Mališkovs un uzņēmēju grupa apņēmusies izmaksāt 10 000 latu atlīdzību par sniegto informāciju, kas palīdzēs tiesībsargājošajām institūcijām atklāt Ņemcova slepkavību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu