Ugunsgrēkā Ludzas novadā pieci bojā gājušie; tostarp bērns (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ludzas novadā naktī nodegusi dzīvojamā māja, kuras krāsmatās atrasti četri miruši pieaugušie un bērns.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD)  informēja, ka liesmas dzīvojamajā mājā izcēlušās otrdien apmēram stundu pirms pusnakts.

VUGD pārstāve Inga Vetere pastāstīja, ka nodegusī viensēta atradusies Cirmas pagastā. Ugunsgrēku pamanījuši kaimiņi, jo viņiem mājā radušies elektrības traucējumi. Meklējot traucējumu cēloni, kaimiņi pamanīja, ka māja jau bijusi liesmās.

Lai arī izsaukti ugunsdzēsēji, bijis jau par vēlu - krāsmatās atrasti pamatīgi apdeguši divu vīriešu un divu sieviešu līķi.

Kaimiņi ugunsdzēsējiem teikuši, ka mājā dzīvojis kāds vīrs, pie kura viesojušies viesi no Krievijas - kāds vīrietis un sieviete. Vēl mājā esot viesojusies kāda sieviete ar apmēram trīs gadus vecu bērnu. Valsts policijas Ludzas iecirkņa priekšnieks Osvalds Šatilovs gan teica, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, ka pāris būtu no Krievijas.

Lai arī bojāgājušo personības pagaidām nevar noteikt, Vetere pieļāva, ka bojāgājušie ir šie četri jau pieminētie pieaugušie. Vēlāk, pārmeklējot krāsmatas, atrasts arī bērna līķis.

Arī iespējamie ugunsgrēka iemesli pagaidām nav skaidri. Zināms tikai, ka mājas griesti bijuši nosiltināti ar skaidām - tas ir veicinājis degšanu un griestu ātru iebrukšanu.

Šatilovs vēl pastāstīja, ka policija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslu, tiks noteiktas ekspertīzes. Iespējams, ugunsgrēks izcēlies ēkas iekšpusē.

Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši arī vairāki cilvēki Rīgā. Viskaļu ielā neuzmanīgas apiešanās ar uguni dēļ liesmas izcēlušās kādā dzīvoklī. Ugunsgrēkā cietis vīrietis un sieviete, kura nogādāta slimnīcā. Savukārt Maskavas ielā sieviete pati centusies apdzēst izcēlušās liesmas, gūstot plaukstu apdegumus, tomēr no hospitalizācijas atteikusies.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu