20 latu par neuzrakstītu zīmīti (195)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Ir divas vietas Liepājā, kur automašīnas īpašnieku var sodīt ar 20 latu naudassodu, ja viņš automašīnas logā nav novietojis zīmīti ar norādi par laiku, cikos izkāpis no automašīnas. Un liepājnieki ir spiesti maksāt, jo aizbildināšanās ar nezināšanu nelīdz.

Kāds liepājnieks redakcijai pauda sašutumu, ka viņš sodīts ar 20 latu naudassodu par to, ka Vītolu ielā pie veikala "Top!" atstātā automašīnā nav logā atstājis zīmīti, cikos viņš tur automašīnu novietojis. "Pirmā dzirdēšana par kaut ko tādu! Vai tad tagad visur pie veikaliem pašiem šoferiem jāraksta šādas zīmītes? Vai tie kādi jauni noteikumi?" neizpratnē ir liepājnieks.

Pašvaldības policijas Transporta kontroles daļas darbinieks Andis Košinskis gan norāda, ka šajā gadījumā nekas jauns nav ieviests. Liepājnieka pieminētajā vietā ir uzstādītā 833. papildzīme "Stāvēšanas ilgums", ko lieto kopā ar 532. zīmi "Stāvvieta". Vadītājam, kurš novietojis automobili ar šīm zīmēm apzīmētajā teritorijā, automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis novietots stāvvietā.

A. Košinskis pastāstīja, ka Liepājā ir divas vietas, kur uzstādītas šādas zīmes: pie veikala "Top!" Vītolu ielā un pie veikala "Melodija" F. Brīvzemnieka ielā. Tur norādīts, ka stāvēt drīkst ne ilgāk par stundu, un, lai varētu fiksēt, cik ilgi automašīna tur novietota, autovadītājam zīmītē jāuzraksta laiks, cikos viņš transportlīdzekli tur atstājis. Tiem, kas to nezina vai neievēro, draud 20 latu naudassods. Mazāku nav iespējams piespriest, jo to paredz Administratīvo pārkāpumu kodekss, norāda A. Košinskis.

"Kurzemes Vārds" vakar pārliecinājās, ka cilvēki patiešām vai nu nezina, vai ignorē šīs papildzīmes prasības. Piemēram, vakar pēcpusdienā pie veikala "Melodija" bija novietotas astoņas automašīnas, un tikai divās no tām aiz stikla atradās šofera atstātā zīmīte. Tātad potenciāli tur naudassodos varēja iekasēt 120 latu.

Tā kā 833. papildzīme nav plaši izplatīta, daudzi autovadītāji par tādu nav dzirdējuši. Tāpēc Latvijā laiku pa laikam uzplaiksnī kāds skandāls. Piemēram, Rīgā pie veikala "RIMI" ar 20 latiem tika sodīts kāds vīrietis, kurš bija ātri piebraucis un ieskrējis veikalā nopirkt pārtikas produktus.

Komentāri (195)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu