Baznīcā iesper lodveida zibens (75)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ComputerHotline

Alūksnē negaisa laikā 7.jūlijā apmēram pulksten 20.00 lodveida zibens spēriens izraisīja ugunsgrēku pareizticīgo baznīcā. Tur aizdegās elektroinstalācija 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika apdzēsts pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Taču baznīca ir pamatīgi cietusi – izsisti logu stikli, bojātas metāla durvis, bet svētbildes stāv neskartas.

"Paveicās, Dieviņš pažēloja," saka draudzes pārstāve Sņežana Pure. Vakar tika noskaidrots, ka baznīcas elektroinstalācijas, signalizācijas atjaunošanai un citiem remontdarbiem vajadzīgi apmēram 1000 latu. Baznīca ir apdrošināta, tāpēc paredzams, ka daļu līdzekļu varētu izmaksāt sakarā ar ugunsgrēku. S.Pure norāda, ka draudzes rīcībā nav tik lielu līdzekļu baznīcas atjaunošanai. Tomēr viņa cer, ka zibens radītie postījumi tiks novērsti.

Tuvējās mājas iedzīvotājus izbiedēja pēkšņs un spēcīgs pērkona grāviens, kas atskanēja gandrīz vienā laikā ar zibens uzliesmojumu. Kāds vīrietis, kas atradies iepretim elektrības sadales skapim, redzējis, ka no tā izšaujas strāvas uzliesmojums. Viņš spriež, ka acīmredzot sazemējums novadīja zibeni zemē. Tiesa, vakar vēl darbs bija kabeļtelevīzijas "IZZI" strādniekiem, lai novērstu defektus televīzijas pārraidēs. Savukārt Alūksnes novada Sociālās palīdzības centrā bija jālabo telefona sakari.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu