Ikšķilē iesvēta Sv.Meinarda statujas pamatus (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau pavisam drīz Ikšķilē Daugavas prospektā netālu no evaņģēliski luteriskās baznīcas sliesies vairākus metrus augsta skulptūra kristietības ieviesējam Baltijā, svēto kārtā ieceltajam, bīskapam Meinardam. Jūlija otrajā nedēļā svinīgā ceremonijā tika iesvētīti statujas pamati.

Pirms četriem gadiem žūrijas un iedzīvotāju balsojums par atbilstošāko atzina tēlnieka Viktora Suškēviča ideju par Sv. Meinarda statuju. Skulptūras kopējais augstums ir 6 metri – uz trīs metrus augsta postamenta stāvēs bīskapa statuja. Piemineklim nepieciešamie materiāli vesti gan no Somijas, gan Ukrainas, un tā izveidošana izmaksājusi 50 tūkstošus latu.

Jānorāda, ka statujas visnotaļ ievērojamais noformējums izraisījis plašas diskusijas Ikšķiles sabiedrībā.

Statujas uzstādīšanu plānots pabeigt augustā. Konstantīns Bojārs uzsver, ka līdz ar statuju Ikšķiles pilsētā tiks izveidots garīgs centrs. Nākotnē to nostiprinās plānotā dievnama celšana, jo pavisam nesen izsludināts projektu konkurss sen lolotai idejai par Romas katoļu baznīcu Ikšķilē, kas atradīsies blakus Meinarda skulptūrai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu