Šosejas balto līniju pārkrāso arī beigtai lapsai (377)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

Šoferu sašutumu un «Latvijas valsts ceļu» (LVC) nosodījumu izpelnījies uzņēmums, kuram uzticēts uz ceļiem atjaunot horizontālo marķējumu – uz Jelgavas apvedceļa baltā līnija pārkrāsota kādai nobrauktai lapsai. LVC Ceļu pārvaldīšanas un uzturēšanas pārvaldes direktors Aldis Lācis sarunā ar portālu TVNET uzsver, ka šāds darbs vērtējams kā brāķis un valsts par to nemaksās.

Pievienots LVC speciālista viedoklis

LVC Jelgavas nodaļas vadītājs Jānis Lange laikrakstam skaidro, ka horizontālā marķējuma atjaunošana ir centralizēts pasākums, ko uzņēmums organizē visā valstī divas reizes gadā. Pavasarī to atjauno pēc ziemas sezonas, savukārt patlaban līnijas krāsojamas, lai tumšajā gadalaikā autovadītājiem būtu ērtāk braukt.

Uzzinājis, ka uz apvedceļa krāsojums uzklāts arī šosejas vidū gulošai lapsai, Lange devās pārbaudīt šoferu informāciju. «Tur bija vismaz trīs beigtas lapsas, turklāt vienai tiešām uzklāts krāsojums,» izbrīnu drīz pēc tam pauda Lange. LVC pārstāvis uzsver, ka tas liecina ne tikai par pavirši veiktu darbu, bet arī par attieksmi pret pienākumu kopumā.

Foto: www.zz.lv
Foto: www.zz.lv

LVC apgalvo, ka darbu veicējam liks brāķi labot un akurāti uzkrāsot līniju uz brauktuves.

Uzņēmuma «A.C.B.» darbu vadītājs Andris Vanags paskaidrojis, ka šādi gadījumi viņa praksē esot diezgan bieži. Krāsojamā tehnika līniju vilkšanas laikā neesot apstādināma, tādēļ pēc tam darbinieki nokrāsoto posmu apskatot vēlreiz un labojot defektus.

Komentāri (377)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu