Daugavpils partija apvienojas ar "Saskaņu"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.daugavpils.lv

22. janvārī Daugavpilī notika sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" ārkārtas kongress. Tā delegāti apstiprināja reorganizācijas līgumu, kuru parakstīja priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un Daugavpils pilsētas partijas priekšsēdētājs Vitālijs Azarevičs. Tas nozīmē, ka Daugavpils pilsētas partija apvienojas ar SDP "Saskaņa" un izbeidz savu pastāvēšanu līdz ar izslēgšanu no Politisko partiju reģistra.

Atgādinām, ka sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" izveidoja trīs politiskās apvienības "Saskaņas centrs" biedri – Tautas saskaņas partija, "Jaunais centrs" un Sociāldemokrātiskā partija. Tagad SDP "Saskaņa" pievienojies vēl viens apvienības "Saskaņas centrs" biedrs – Daugavpils pilsētas partija. Tādējādi turpmāk politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" veidos SDP "Saskaņa" un Latvijas sociāldemokrātiskā partija.

Galvenais apvienošanās mērķis ir darba efektivitātes paaugstināšana, politisko uzvaru nodrošināšana. Galvenais akcents tiek likts uz pašvaldību vēlēšanām 2013. gadā. Jānis Urbanovičs piebilda, ka SDP mērķis ir padarīt Daugavpili par Latvijas attīstības flagmani.

Pilsētas partijas priekšsēdētājs Vitālijs Azarevičs paziņoja: "Mēs apvienojāmies, lai sasniegtu augstus rezultātus gan saimnieciskajā darbībā, gan politikā.

Mēs gribam pārvarēt depresīvā reģiona faktoru.

Apvienošanās ir notikusi. Divas partijas ir parakstījušas šādu līgumu – tas ir dabisks process. Pilsētas partija jau piecus gadus ir apvienības "Saskaņas centrs" sastāvā. Šajā laikā mēs saskaņojām partiju iekšējos jautājumus."

Turpinājumā V. Azarevičs pastāstīja par partijas turpmāko attīstību, novērtēja Saeimas vēlēšanu rezultātus: "Apvienošanās dalībai Saeimas vēlēšanās pierādīja, ka par "Saskaņas centru" Daugavpilī nobalsoja vairāk nekā 60% vēlētāju. Apvienojoties, mēs spēsim panākt vairāk. Pašvaldību vēlēšanās mums jāgūst labāks rezultāts, nekā iepriekšējā reizē. Šis uzdevums jau ir noteikts, sīkāk tas tiks iztirzāts kongresā novembrī, kad tiks izstrādāta partijas stratēģija, programma."

Ārkārtas kongresa delegāti neatstāja bez ievērības arī Alekseja Vidavska darbību, kurš savulaik izveidoja pilsētas partiju. Bijušajam domes priekšsēdētājam, kurš šajā postenī atradās no 1994. līdz 2001. gadam, bijušajam 8. un 9. Saeimas deputātam kongresa delegāti pateicās un pasniedza dzeltenu krizantēmu pušķi.

Prezidija loceklis Nils Ušakovs uzsvēra SDP īpašo lomu Latvijas politiskajā dzīvē: "2005. gadā mēs parādījām konsolidācijas piemēru. Atšķirībā no citiem, pie mums apvienojās domubiedri. Šodien mēs rādām citas – iekšējās konsolidācijas piemēru, tādējādi partijas darbu padarot efektīvāku."

Foruma rezultātus apkopoja J. Urbanovičs: "Mums jāizvairās no iekšējās politiskās cīņas. Pašvaldību vēlēšanās jāstartē labāk. Mums neder olimpiskais princips – galvenais ir piedalīties. Jāuzvar!".

Uzziņai

Daugavpils pilsētas partija 2000. gadā nodibināja Aleksejs Vidavskis.

Līdz 2008. gadam to vadīja A. Vidavskis. 2008. gada 16. jūnijā partijas vadītāja amatā stājās V. Azarevičs.

2001. gada pašvaldības vēlēšanās DPP kopā ar "Latvijas ceļu" ieguva 5 vietas no 15, 2005. gadā – 6.

2005. gadā DPP iestājās politiskajā apvienībā "SC".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu