Negaisu dēļ elektroapgāde traucēta 11,5 tūkstošiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien plkst.18.30 bez elektrības bija 11 542 "Latvenergo" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā internetā.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju

Avārijas atslēgumi tobrīd bija reģistrēti 800 transformatoru punktu teritorijās - galvenokārt Latgalē un Vidzemē. Elektroapgādes pārrāvumus izraisījuši zibens spērieni un vētrains vējš zem negaisa mākoņiem. Daugavpils novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Pērkona negaisi un lietusgāzes ceturtdienas pievakarē ir vietām valsts austrumu un centrālajā daļā. Jau vēstīts, ka negaiss dažviet var atnest ne tikai stipras lietusgāzes, bet arī krusu un lokālu vētru.

Negaisa mākoņi pārvietojas virzienā no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem. Nakts gaitā negaisu spēks mazināsies, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Valkas novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš vēlā pēcpusdienā pakāpās līdz +30,1 grādam, liecina Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta dati. Iepriekšējo reizi tik augsta gaisa temperatūra Latvijā bija 10.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu