Uz dzīvojamo telpu Jelgavā varēs pretendēt personas ar kredītsaistībām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Samcovs/zz.lv

Jelgavas pilsētas domes deputāti apstiprinājuši grozījumus Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos «Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība». Saistošie noteikumi nosaka personu kategorijas, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā, kā arī kārtību, kādā tā tiek sniegta.

«Grozījumi noteikumos bija nepieciešami tādēļ, ka spēkā esošie noteikumi bija morāli novecojuši un normatīvajos aktos, kas regulē minētās palīdzības sniegšanu, ir veikti vairāki grozījumi,» informē pašvaldība.

Uz palīdzību dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā tagad varēs pretendēt arī personas, kuras tiek izliktas no tām piederoša mājokļa par hipotekārākredīta, kas ņemts mājokļa iegādei, parādsaistību nepildīšanu, ja aizņēmums nepārsniedz 20 000 latu ar nosacījumu, ka īpašuma atsavināšanas, pārdodot to izsolē, apmērs ir vienāds vai mazāks par parādsaistību apmēru, ja persona ir trūcīga, ar kuru kopā dzīvo un kuru apgādībā ir vismaz trīs nepilngadīgi bērni un kurai nepieder cits nekustamais īpašums.

Noteikums attiecas uz personām, kuras ir deklarējušas savu dzīvesvietu dzīvojamā telpā vismaz pēdējos piecus gadus

Lēmumu par pašvaldības palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā pieņem Jelgavas Domes izveidota Dzīvokļu komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu