Ādažu iecirknī karavīru dēļ augsta vēlētāju aktivitāte

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti bažām par lielu cilvēku pieplūdumu Ādažu novadā, kur rīta pusē 11.Saeimas vēlēšanās bija pieteikušies balsot apmēram 600 armijas un Zemessardzes pārstāvju, viss noritējis mierīgi. Karavīru dēļ šajā iecirknī rīta pusē reģistrēta augsta vēlētāju aktivitāte – nobalsojuši jau teju divi tūkstoši cilvēku.

Iecirkņa vadītāja Agita Berkmane norādīja, ka iecirknī vēlētājus reģistrē 12 cilvēku, kas izrādījies pareizs aprēķins, lai vēlētājiem ilgi nebūtu jāgaida. Turklāt karavīri un zemessargi nav ieradušies visi vienā laikā.

"Bijām nobažījušies, kā apkalposim, ja visi 600 piebrauks vienā laikā. Īpaši garas rindas nebija, bet mazliet bija jāpagaida. Mēs gatavojāmies lielam uzplūdam, un izskatās, ka neesam kļūdījušies, nosakot, ka vajadzēs 12 cilvēku vēlētāju reģistrēšanai," secināja iecirkņa vadītāja.

Jau vēstīts, ka Ādažos notiek mācības "Kadagas akacis 2011", kas ir lielākās 3.Zemessardzes novada mācības šogad. Mācībās piedalās aptuveni 600 zemessargu un vairāk nekā 100 karavīru no Zemessardzes vienībām.

Ziņots arī, ka Vidzemē vislielākā aktivitāte vēlēšanu pirmajā stundā bijusi Ādažu novadā, kur līdz plkst.8 nobalsojuši 3,61% vēlētāju, aktivitāte virs trīs procentiem bijusi arī Pārgaujas un Saulkrastu novadā, kur nobalsojuši attiecīgi 3,49% un 3,02% vēlētāju.

Saeimas vēlēšanās iedzīvotāji var balsot jebkurā iecirknī neatkarīgi no savas dzīvesvietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu