Skolas darbinieci apsūdz zēna sišanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krustpils novada Sūnu pamatskolā pagājušajā nedēļā noticis incidents starp vienpadsmitgadīgu skolēnu un kādu skolas darbinieci. Pēc vienaudža, notikuma aculiecinieka, stāstītā, darbiniece esot spērusi viņa draugam ar kājām un lauzusi ārā roku. Lieta nodota izskatīšanai atbildīgajās institūcijās, otrdien informēja LNT raidījums "Tautas balss".

Par šo incidentu, kas noticis pagājušajā ceturtdienā, raidījumu "Tautas balss" informējis cietušā skolēna Elgara klasesbiedra tēvs Reinis.

Par drauga sišanu pastāsta tēvam

Viņa dēls Renārs, kurš ir Elgara draugs, pēc skolas zvanījis tēvam un raudādams stāstījis, ka tiekot sists viņa draugs. "Skolotāja sit," tā Renārs esot pateicis tēvam.

Tāpēc viņš neizpratnē braucis uz skolu un noskaidrojis, ka Elgaru iekaustījusi nevis Sūnu pamatskolas skolotāja, bet gan skolas saimnieciskā darbiniece Anita.

Reiņa dēls bijis aculiecinieks tam, kā skolas darbiniece iesit viņa draugam. Pirms tam gan viņš esot redzējis, ka Elgars uz viena no skolas logiem uzrakstījis sliktus vārdus par skolotāju, kā arī pēc tam metis skolotājai ar pufu - mīksto krēslu.

Renārs "Tautas balsij" pastāstīja, ka viena skolotāja neesot ielaidusi Elgaru spēlēties skolas dienas centrā un tas esot draugu saniknojis. Uz loga uzrakstīto pamanījusi Anita, kas fiziski izrēķinājusies ar Elgaru.

"Sāka lauzt roku, sita ar celi, kādu pusstundu.

Pēc tam lika mazgāt logu, ilgi runāja," atceras Renārs.

Notikumu manījuši visi skolā, pienākuši bija arī skolotāji. Tad Renārs zvanījis tēvam un stāstījis par incidentu. Reinis uzskata: "Tas mūsdienās nav pieļaujams. Skolai ir jānes atbildība par mūsu bērniem, mēs nevaram uzticēt savus bērnus tādai skolai!"

Skolas darbiniecēm atšķirīga versija

Aizkadra sarunās ar "Tautas balsi" Sūnu pamatskolas darbinieki teica, ka šī lieta esot nodota izmeklēšanai policijā. Pēc ilgākas vilcināšanās skolotāja Sandra, par kuru Elgars bija rakstījis uz loga, raidījumam sīkāk izstāstīja savu viedokli par notikušo.

Elgars uz loga rakstījis lamuvārdus par skolotāju Sandru, kā arī bija mēģinājis iekaustīt 3.klases skolēnu. Sandra esot vilkusi Elgaru prom, bet viņš skolotājai metis ar pufu. Un tikai tad garām nākusi Anita.

Skolas saimniecības darbiniece Anita, kuru vaino bērna piekaušanā, intervijā "Tautas balsij" noliedza izteiktos pārmetumus.

"Nespēru viņam ne ar kāju, ne ar kurpi, ne ar pirkstu un ne ar galvu.

Ne ar ko nespēru!" tā apgalvoja Anita. Viņa Elgaru esot vien turējusi aiz labās rokas.

Vērtēs gan skolas, gan skolēna nodarījumu

Savukārt Sūnu pamatskolas direktore Valda Kalniņa informēja, ka nodarījumu no skolas puses izskatot Izglītības kvalitātes dienests un, viņasprāt, domājams, ka uz notikušo reaģēs arī Bērnu tiesību aizsardzības centrs.

"Bērna patieso nodarījumu pret skolu, sabiedrību izskata Jēkabpils nepilngadīgo lietu inspekcija. Esam ziņojuši arī pilsētas sociālajai pārvaldei," norādīja direktore.

"Tā agresija šoreiz nebija tik liela,"

viņa piebilda.

Vienlaikus direktore vērsa uzmanību uz to, ka Elgaram jau sen manītas nopietnas uzvedības problēmas. Puiku audzina māte vien, un viņš esot talantīgs - labi zīmē, teicami mācās un dzied, vēstīja raidījums. Šis esot pirmais tāds nopietnais gadījums skolā, tādēļ tajā notiek arī iekšējā izmeklēšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu