Liepājas skolā tuberkuloze skārusi 37 skolēnus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Liepājas Ezerkrasta sākumskolā 37 bērni inficējušies un divi saslimuši ar tuberkulozi. Saslimšanas avots ir bijusi skolotāja. Veselības inspekcija konstatējusi, ka skolotāja līdz šim veikusi visas veselības pārbaudes un vēl pērnā gada vasarā bijusi vesela, piektdien ziņoja LTV raidījums "Panorāma".

Skolotājai tuberkuloze bija infekciozā stadijā, proti, var saslimt viņai tuvumā esošie. Uzzinājusi diagnozi, skolotāja pati esot uzrakstījusi atlūgumu.

Lai arī visi pārējie skolotāji pēc ārsta nozīmētām atkārtotām veselības pārbaudēm izrādījušies veseli, atmosfēra Ezerkrasta sākumskolā tik un tā ir ļoti nomākta tāpēc, ka inficējušies bērni.

Kopumā ar tuberkulozi inficējušies 37 skolēni, bet tas gan nav tas pats, kas saslimšana.

"Saslimuši no šīs skolas pašlaik ir divi bērni. Pašlaik Rīgā uz izmeklēšanu atrodas vēl divi bērni, tā ka grūti paredzēt, vai šis saslimušo skaits palielināsies. Dzīvē jau ir tā, ka no tiem inficētajiem, kas ir 37, viņiem dzīvē var rasties kādi nelabvēlīgi apstākļi un viņi saslimst kādus gadus drusku vēlāk," atzina Liepājas Tuberkulozes ambulatorās nodaļas vadītājs Andris Kristons.

Vienlaikus ārsts "Panorāmai" paudis neizpratni par vairāku skolēnu vecāku klaju bezatbildību - viņi savu atvasi uz pārbaudi tā arī nav atveduši. Neizejot zāļu kursu, saslimšanas risks ir daudz lielāks.

Taču Latvijā pieaug ne vien bērnu, bet arī pieaugušo saslimstība ar plaušu tuberkulozi. Arvien biežāk slimnīcu nodaļās ieved pacientus tik smagā stāvoklī, ka viņi pēc dažām stundām nomirst.

Mediķi brīdina - tuberkuloze ir ļoti viltīga. Tai nav izteiktu ārēju simptomu, tāpēc svarīgi pārbaudīties regulāri.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu