Traģiskajā avārijā bojāgājušā jaunieša vecmāmiņa mirusi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LNT sižeta

Krāslavas avārijā bojāgājušo jauniešu tuvinieki pārdzīvo un viena bojāgājušā jaunieša vecmāmiņa no pārdzīvojuma šajās dienās mirusi, trešdien raksta laikraksts «Latvijas Avīze».

Vairāki vecāki nogādāti slimnīcā

«Atsevišķas organizācijas izrāda iniciatīvu, lai pareklamētu sevi, un tas lieku reizi saasina situāciju,» komentējot ziņu, ka vienai no Krāslavā bojāgājušo vecmāmiņām, iespējams, būs citu bojāgājušo ģimenēm jāmaksā 10 000 latu kompensācija, laikrakstam «Neatkarīgā» saka Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Viņš uzsver, ka nelaime šādu paziņojumu dēļ Krāslavā nemazinās un smagi ietekmē cietušo ģimenes – vairāki vecāki jau nogādāti slimnīcā, un viens radinieks miris.

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs nav informēts, ka kāda no ģimenēm grasītos piedzīt bēru izdevumu kompensāciju, un baidās no sekām, kad par šo faktu uzzinās pati vecmāmiņa. «Viņa internetu nelasa, bet noteikti kāds viņai to pateiks. Gribu zināt, kurš tad atbildēs par sekām?

Nelaime Krāslavā turpinās, jo pēc šiem septiņiem cilvēkiem nomirusi viena no bojāgājušo vecmāmiņām un divi no vecākiem ievietoti psihiatriskajā slimnīcā.

Viens no vecākiem ievietots psihoneiroloģiskajā slimnīcā pēc korespondenta apciemojuma. Saprotu, ka jautājumi ne vienmēr ir korekti, bet ir jāpadomā par rezultātu. Krāslavā visi pārdzīvo kopā un nedomā par naudas kompensācijām,» saka Upenieks.

Psihologi kavējas

Traģēdija Krāslavā notika 1. janvārī, savukārt tikai 4. janvārī sekoja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas paziņojums, ka krīzes komanda uz Krāslavu dosies nedēļu pēc traģēdijas – 9. janvārī. Kaut arī normatīvajos aktos nav noteikts, cik ātri psihologiem jāierodas krīzes vietā, Krāslavas piemērs liek secināt, ka mediķu rīcība ir stipri novēlota.

Bojā iet septiņi jaunieši

Jau vēstīts, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta–Šķeltava notika avārija, kurā gāja bojā septiņi 16–19 gadu veci jaunieši. Seši no viņiem atradās auto salonā, bet viens – bagāžniekā.

Auto iebrauc upē

Traģiskais negadījums notika, kad vieglā automašīna «Mazda» ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija ar jumtu uz leju. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvību.

LTV otrdien, atsaucoties uz tās rīcībā esošu informāciju, kuru Valsts policija neapstiprina, vēstīja, ka bojāgājušie septiņi jaunieši nebija pārmērīgi lietojuši alkoholu, tomēr to asinīs konstatētais promiļu daudzums svārstās no 0,5 līdz 1,12 promilēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu