Siguldā ar ID kartēm būs bezmaksas sabiedriskais transports (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No septembra Siguldas pašvaldība iecerējusi izveidot bezmaksas autobusa maršrutu, kurā novadā deklarētie iedzīvotāji – identifikācijas (ID) karšu īpašnieki, kā arī skolēni – varēs braukt bez maksas, pastāstīja Siguldas novada pārstāve Liene Jurkāne.

Autobusa maršrutu plānots izveidot cauri visai Siguldai. Siguldas novada dome aicinājusi novadniekus izteikt viedokli par bezmaksas autobusa maršruta nepieciešamību, kā arī norādīt vēlamās pieturvietas, kuras būtu jāiekļauj bezmaksas maršrutā.

Plānots, ka maršruts un reisu skaits būs atšķirīgs darbdienās, brīvdienās un svētku dienās, kā arī skolēnu vasaras brīvlaikā.

Patlaban tiek plānots, ka pašvaldības līdzfinansētā bezmaksas autobusa sākuma un beigu pietura varētu būt stacijas laukumā un tas būs zemās grīdas autobuss.

Identifikācijas kartes sniedz iespēju Siguldas novada iedzīvotājiem saņemt dažādas priekšrocības, piemēram, apmeklējot kultūras un sporta pasākumus, izmantot pašvaldības iestāžu pakalpojums, savukārt novada uzņēmēju atbalsta dēļ izdevīgāk iegādāties dažādas preces un saņemt pakalpojumus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu