Bauskā vēlas ieviest bērna piedzimšanas pabalstu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Honza Soukup

Bauskas novadā jaundzimušo vecākiem ir cerības saņemt pašvaldības finansiālu pabalstu. To rosina deputāti Aija Spriņķe un Aleksandrs Novickis (Reformu partija/Latvijas Atdzimšanas partija).

Deputāti iesnieguši iesniegumu par bērna piedzimšanas pabalstu Bauskas novada ģimenēm. A. Novickis «Bauskas Dzīvei» sacīja, ka šāda iniciatīva veikta, pildot partijas priekšvēlēšanu laikā dotos solījumus. Ir cerība, ka tas novadā varētu uzlabot demogrāfisko situāciju. Tiek rosināts maksāt 200 latu ģimenei, kura vismaz gadu deklarējusi dzīvesvietu Bauskas novadā. Par šiem un vēl citiem pabalsta piešķiršanas nosacījumiem debatēs sociālo un veselības lietu, kā arī izglītības, kultūras un sporta lietu komiteju sēdē 14. augustā.

Bauskas novada dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Sandra Kolberga «Bauskas Dzīvei» paskaidroja, ka patlaban pašvaldība novadā deklarēto vecāku mazulim dāvā sudraba karotīti ar gravējumu, kā arī grāmatiņu. Šāda dāvana izmaksā aptuveni 20 latu. Pērn Bauskas novadā reģistrēti 206 jaundzimušie, šogad šis skaitlis varētu būt lielāks. S. Kolberga Reformu partijas deputātu priekšlikumu vērtē atzinīgi un paredz, ka diskusijas raisīsies par summu – tā varētu būt mazāka. Viņa ieteica, ka labāk būtu, ja jaunā kārtība stātos spēkā nākamā gada janvārī, nevis, kā iecerējuši deputāti, šī gada septembrī.

Bauskas novada sociālā dienesta vadītāja Iveta Kubliņa pauda līdzīgu uzskatu, ka pabalstus būtu vēlams sākt izmaksāt jaunajā gadā. «Ja deputāti lems, ka budžetā ir atrodami vairāk nekā 40 000 latu, tad šāds pabalsts ir atbalstāms,» sacīja I. Kubliņa. Protams, nepieciešams izstrādāt detalizētu tā piešķiršanas kārtību. Ar nolikuma pirmo versiju deputāti tiks iepazīstināti 14. augusta komiteju sēdēs.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka Latvijā vairākas pašvaldības piešķir vienreizējus bērna piedzimšanas pabalstus saviem iedzīvotājiem. Jūrmalā pabalsts ir 200 latu, Dobeles un Aizkraukles novadā – 50, Limbažu novadā – 100 latu.

Sociālo un veselības lietu komitejas sēdē 14. augustā deputāti uzklausīs informāciju par pašvaldības organizētajām vasaras nometnēm. Domes priekšsēdētāja vietnieks Alvis Feldmanis ziņos par ieceri veidot sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanas vietu Slimnīcas ielā 4 Bauskā. Sēdē deputāti iepazīsies ar Latvijas Sarkanā Krusta Bauskas komitejas sagatavoto iesniegumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu