Rēzeknē likvidē pašvaldības policiju (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rēzeknes pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēmuši lēmumu par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju no šī gada 31.maija.

Kā pastāstīja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Marina Sokolova, par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju nobalsojuši astoņi, pret - divi no klātesošajiem deputātiem.

Lēmums par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju pieņemts, pamatojoties uz Iekšējā audita un kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas veiktā audita rezultātiem un darba grupas, kuras uzdevums bija izvērtēt policijas darba pienākumu veikšanas kvalitāti, kā arī pašvaldības finanšu līdzekļu izmantošanas lietderību. Vērā ticis ņemts arī lielais sūdzību daudzums par pašvaldības policijas darbu.

Kā atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC), lēmums par pašvaldības policijas likvidāciju nav bijis spontāns. Par trūkumiem Pašvaldības policijas pārvaldes darbā pašvaldībā runāts jau sen, darīts arī viss iespējamos, lai tos novērstu. Diemžēl policijas vadības bezdarbība un iniciatīvas trūkums nav ļāvis to izdarīt.

«Ja struktūra strādā neefektīvi un nevēlas mainīt savu darba stilu, šajā gadījumā runa var būt par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, ko pašvaldība nedrīkst pieļaut. Pašvaldības policijas pārvaldes likvidācija ir smags solis, bet tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu efektīvāku pašvaldības darbu,» uzsvēra Bartaševičs.

Pēc Pašvaldības policijas pārvaldes likvidācijas pašvaldības saistošo noteikumu izpildi, tāpat kā agrāk, kontrolēs dažas pašvaldības struktūras, tai skaitā Būvvalde un Pilsētas saimniecības pārvalde, daļa funkciju tiks deleģēta Valsts policijai. Savukārt sabiedrisko kārtību pilsētas masu pasākumos nodrošinās Rēzeknes apsardzes firmas.

Opozīcijā esošais Rēzeknes pilsētas domes deputāts Jāzeps Korsaks iepriekš pieļāva iespēju, ka pašvaldības policijas likvidācija varētu būt arī sava veida mēģinājums izrēķināties ar tās priekšnieku Aivaru Stalidzānu, kurš caur tiesāšanos ir panācis atjaunošanu amatā.

Deputāts arī pauda bažas sakarā ar to, kāda situācija pilsētā varētu izveidoties pēc diviem trim mēnešiem. «Kas sekos suņu un kaķu turēšanas noteikumu ievērošanai, zāles pļaušanai, kas izbrauks uz ģimenes skandāliem un palīdzēs bāriņtiesas darbiniecēm apsekot tā saucamās nelabvēlīgās ģimenes?» neizpratnē Korsaks.

Jau ziņots, ka 10.janvārī, izpildot Augstākās tiesas spriedumu, Bartaševičs parakstīja rīkojumu par Stalidzāna atjaunošanu Rēzeknes Pašvaldības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

2014.gadam apstiprinātajā Rēzeknes pašvaldības budžetā plānotie izdevumi pašvaldības policijas uzturēšanai bija 363 747 eiro.

Līdz ar Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju darbu zaudēs 28 personas.

Pašvaldības policiju Rēzeknē tika izveidota un sabiedrisko kārtību sāka nodrošināt 1993.gadā, kopš 2007.gada tā darbojas kā juridiski patstāvīga persona. Pašvaldības kompetencē ir sabiedriskās kārtības nodrošināšana attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, žūpības un netiklības apkarošana, pašvaldības saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana, kā arī virkne citu pienākumu.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu