Valmieras Profesionālās vidusskolas pamatos iemūrē vēstījuma kapsulu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 15.aprīlī, Valmieras Profesionālās vidusskolas būvlaukumā Valmierā, Vadu ielā 3, norisinājās svinīga kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iebūvēšana.

Pirms kapsulas iebetonēšanas tajā ievietoja vēstījumu nākamajām paaudzēm un laikraksta "Liesma" šodienas numuru.

Pasākumā piedalījās un klātesošos uzrunāja skolas direktors Ēriks Spuriņš, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās, 11.Saeimas deputāts Guntars Bilsēns, SIA "Merks" un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Valmieras mērs Inesis Boķis uzsvēra, ka ir liels prieks iemūrēt kārtējo kapsulu Valmieras jaunbūvē, tādas pēdējos gados ir daudz. Esot gandarījums, ka Valmierā augs jauno profesionāļu maiņa, jo uzņēmumi vēlas saņemt kvalificētus darbiniekus. Vidusskolā pēc paplašināšanas varēs mācīties modernās, plašās telpās.

Boķis arī norādīja, ka kapsulai ir simboliska nozīme un pauda cerību, ka pēc 100 gadiem to neviens nemēģinās atvērt.

Savukārt Dita Traidās uzsvēra, ka pēdējos gados valsts iegulda lielus līdzekļus profesionālās izglītības uzlabošanā un cer, ka Valmieras profesionālā vidusskolas audzēkņi pēc mācībām varēs strādāt savas valsts labā.

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka līgums par Valmieras Profesionālās vidusskolas modernizāciju tika parakstīts 2013.gada 27.decembrī.

Ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu izglītības iestādes renovācijā un attīstībā tiks ieguldīti 12 094 410 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums 10 378 919 eiro (86%) un nacionālais līdzfinansējums 1 689 592 eiro (14%).

Tāpat Valmiera24.lv jau vēstīja, ka vērienīgie Valmieras Profesionālās vidusskolas rekonstrukcijas un būvniecības darbi tiek īstenoti projekta "Infrastruktūras izveidošana, uzlabošana un mācību aprīkojuma modernizācija Valmieras Profesionālās vidusskolas izglītības programmu īstenošanai" iesniegumu 3.1.1.1. aktivitātes "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai" ietvaros.

Projekta ietvaros ir plānots būtiski uzlabot izglītības programmu īstenošanai nepieciešamo infrastruktūru un modernizēt mācību aprīkojumu, nodrošinot prioritāro profesionālās izglītības programmu "Viesnīcu pakalpojumi", "Ēdināšanas pakalpojumi" un "Mehatronika" kvalitatīvu īstenošanu. Projekta ietvaros plānots izbūvēt jaunu mācību korpusu ar modernām laboratorijām, mācību restorānu un dienesta viesnīcu, kā arī rekonstruēt esošās ēkas korpusu un dienesta viesnīcu.

Valmieras Profesionālās vidusskolas direktors Ēriks Spuriņš uzsver, ka skolas galvenais uzdevums ir sagatavot izglītotas, radošas, konkurētspējīgas personības, kas ar savām idejām un darba rokām veicinātu Vidzemes, Latvijas un Eiropas uzņēmumu izaugsmi un attīstību. Viņš ir pārliecināts, ka jaunās, labiekārtotās mācību telpas un modernās laboratorijas piesaistīs jauniešus gan no Vidzemes, gan citiem Latvijas novadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu