"Valmieras stikla šķiedra" plāno dibināt uzņēmumu ASV

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izvērtējot turpmāku uzņēmuma attīstību, ir uzsāktas darbības Valmiera Glass USA Corp. dibināšanai Amerikas Savienotajās Valstīs, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja AS "Valmieras stikla šķiedra" mārketinga projektu vadītāja Marika Nīmante.

Pašreiz "Valmieras stikla šķiedras" vadība veic sarunas ar ASV valsts iestādēm par uzņēmuma iespējamo atrašanās vietu un risina citas ar biznesa uzsākšanu nepieciešamās formalitātes.

Pagaidām tiek apsvērts, ka Valmiera Glass USA Corp. uzsāks ražošanu 2015.gada pirmajā kvartālā, pirmajā posmā jaunajā ražotnē ieguldot 6.5 miljonus dolāru (4.8 milj.EUR). Plānots, ka uzņēmums ASV ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

Lai saglabātu uzņēmuma uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, plānots turpināt paplašināt Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules tirgū. Jaunas ražotnes izveide ASV ir likumsakarīgs, loģisks un uz klientu orientēts biznesa attīstības solis. Katru gadu pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā pieaug, pērn attiecībā pret 2012.gadu tie pieauga par 36%, eksportējot 14% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma tieši uz ASV un Kanādu. Ar ražotnes izveidi ASV tiks panākts, ka produkcija būs tuvāk pieejama klientam, samazināsies preces piegādes termiņi, ilgtermiņā paaugstināsies uzņēmuma ienesīgums un veidosies ciešākas partnerattiecības ar nozīmīgākajiem klientiem. Jauna ražotne ASV dos jaunas iespējas biznesa izaugsmei un stiprinās uzņēmuma pozīcijas stikla šķiedras produktu tirgū visā pasaulē.

Jau iepriekš informēts, ka kopš 2013.gada AS "Valmieras stikla šķiedra" ir kļuvusi par mātes uzņēmumu Valmiera Glass UK Ltd uzņēmumam Lielbritānijā, abus uzņēmumus turpmāk tirgū pozicionējot kā vienotu Valmiera Glass Grupu. Grupas vadība, pamatojoties uz tirgus attīstības tendencēm un plānotajiem Grupas darbības biznesa rezultātiem, prognozē, ka 2014.gadā Grupas neto apgrozījums varētu sasniegt 127,02 miljonus eiro rekordu, savukārt konsolidētā peļņa 9,31 miljonu eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu