Siguldā iedzīvotāji var turpināt lietot 11 autobusu maršrutus bez maksas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji 11 autobusu maršrutus (septiņos sabiedriskā transporta un četros skolēnu pārvadājumu maršrutos) var turpināt izmantot līdzšinējā kārtībā, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot ID karti, varēs braukt bez maksas 11 autobusu maršrutos, līdz pašvaldība un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vienosies par galējo saistošo noteikumu redakciju, un tā tiks apstiprināta.

Līdz ar to novadniekiem šobrīd nav jādodas uz Pakalpojumu centru, lai izņemtu speciālās braukšanas kartes, par kurām tika ziņots iepriekš.

Pašvaldība aicina sekot līdzi informācijai Siguldas novada pašvaldības informatīvajā interneta vietnē www.sigulda.lv un izdevumā "Siguldas Novada Ziņas". Visu aktuālo informāciju iespējams saņemt arī pašvaldības Pakalpojumu centrā.

Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šī gada janvārī sniedza negatīvu atzinumu par pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas paredzēja atvieglojumus Siguldas sabiedriskajā transportā. Saistošie noteikumi tika izstrādāti, reaģējot uz izmaiņām Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, kas liedz piešķirt atlaides, par vienīgo kritēriju izmantojot deklarēto dzīvesvietu.

Jāatgādina, ka kārtība, kas noteica, ka Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas izmantot kopumā 11 sabiedriskā transporta maršrutus, ieviesta jau 2012.gada septembrī. Uzrādot identifikācijas karti, novada iedzīvotāji bez maksas var braukt deviņos pašvaldības un AS "CATA" nodrošinātos skolēnu maršrutos (mācību gada laikā), kā arī pilsētas reisā Sigulda-Kaķīši-Institūts-Sigulda, kas kursē astoņas reizes dienā (skolēnu vasaras brīvlaikā septiņas reizes dienā) un arī reisā, kas kursē tikai vasarā, no Siguldas autoostas līdz Siguldas kapsētai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu