Biļetes uz Vidzemes koncertzāles atklāšanas koncertu izpērk zibenīgi (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes koncertzāle «Cēsis» trešdien, 23.aprīlī, uzsāka biļešu tirdzniecību. Visas biļetes uz atklāšanas koncertu nopirktas desmit minūšu laikā, līdzko tās nonāca pārdošanā, vēsta laikraksts «Druva».

Laikraksts ziņo, ka tirdzniecībā ar interneta vietnes «Biļešu paradīze» starpniecību bija apmēram trešdaļa no lielās skatītāju zāles 800 vietām. Pārējās Cēsu novada pašvaldība un atklāšanas koncerta rīkotāji rezervējuši viesiem, kuri 31.maijā būs ielūgti uz Cēsīm.

Ierobežojumus skatītāju izvietojumam šajā koncertā noteikusi arī Latvijas Televīzijas tehniskā aprīkojuma izkārtojums. Kameras būs izvietotas dažādās zāles vietās, lai nodrošinātu koncerta tiešraidi uz lielā ekrāna pilsētas centrā, kā arī pārraidītu koncerta ierakstu tās pašas dienas vakarā Latvijas Televīzijā.

31.maijā Cēsis uzstāsies pasaulē atzīti latviešu mākslinieki un visu trīs Baltijas valstu diriģenti. Koncerta zvaigznes būs pasaules opernamu solisti Aleksandrs Antoņenko un Egils Siliņš, Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, komponists Raimonds Pauls, latviešu mūziķi no Londonas pianists Reinis Zariņš un čelliste Kristīne Blaumane. Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģēs tā mākslinieciskais vadītājs Andris Poga, diriģents Gintars Rinkēvičs no Lietuvas, Pauls Megi no Igaunijas. Uzstāsies Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā, solists Renārs Kaupers, spēlēs klavieru kvartets RIX.

«Druva» vēsta, ka rinda pēc biļetēm veidojusies arī klātienē - «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietā Cēsīs, kura atrodas Jaunajā pilī, Tūrisma informācijas centrā. Gaidīšana pēc biļetēm salīdzināta arī ar piedzīvojumiem biļešu pirkšanā uz Dziesmu un deju svētku koncertiem. Rinda pēc biļetēm virzījusies lēni, tādēļ vairāki klātesošie zvanījuši radiem vai paziņām, kuri atrodas pie datora un pirkuši biļetes tiešsaistē internetā.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka koncertzāles atklāšanas koncerts notiks 31.maijā. Tam sekos dažādu mākslas virzienu pasākumi visas vasaras garumā.

Koncertzālē apmeklētāju rīcībā būs akustiskā koncertzāle ar 800 skatītāju vietām, ērģeļzāle, kamerzāle, mazā zāle kino un teātra izrādēm, kā arī izstāžu zāle, kafejnīca un biroja telpas. Koncertzālē būs iespējas rīkot reģionālas un starptautiskas konferences un seminārus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu