Zvārtes iezis būs aplūkojams no Amatas labā krasta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz to, ka tiks slēgtas takas Amatas krasta kreisajā krastā, Zvārtes iezis būs aplūkojams no labā krasta, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Amatas novada pašvaldības tūrisma un sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Eglīte.

Trešdien, 23.aprīlī, pie Zvārtes ieža, kas ir viens no Amatas novada atpazīstamākajiem tūrisma objektiem, tikās Amatas novada pašvaldības un Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji, lai apspriestu situāciju Zvārtes ieža taku un kāpņu infrastruktūras atjaunošanā.

Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti iepazīstināja Amatas novada domes priekšsēdētāju Elitu Eglīti ar Kohēzijas Fonda projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās" tālāko attīstības gaitu. Paredzēts izsludināt jaunu iepirkumu projektam un līdz 2015.gada beigām pabeigt labiekārtojuma būves - kāpnes, skatu vietas, kā arī izveidot taku cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām u.c.

Komercsabiedrības SIA "GNP Informācijas centrs" vadītāja Ineta Eversa informēja par Zvārtes pļavas labiekārtojuma papildināšanu, kas tiks realizēta līdz sezonas sākumam. Tiks izveidotas jaunas atpūtas vietas un dažādas konstrukcijas sportiskām aktivitātēm.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji un SIA "GNP Informācijas centrs" vadītāja apstiprināja, ka, neskatoties uz to, ka tiks slēgtas takas Amatas krasta kreisajā krastā, Zvārtes iezis būs aplūkojams no labā krasta, apskatei atsegts pēc formas ļoti līdzīgais Miglas iezis un no 1.maija līdz 31.oktobrim atvērts apmeklētāju centrs.

Amatas novada pašvaldība vienojās ar Dabas aizsardzības pārvaldi par atbalstu un līdzdalību Amatas takas posma no Melturiem līdz Kārļiem talkas organizēšanā, kuras laikā plānots attīrīt taku no kritušajiem kokiem, veikt takas marķēšanas darbus, kā arī atjaunot tiltiņu pie Ainavu kraujas un sakopt tās teritoriju.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka talka norisināsies 11.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu