Kurzemē 76 gadus vecu sievieti sabadījis bullis (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā diennaktī Kurzemē slimnīcā nonākusi 76 gadus sieviete, kuru sabadījis bullis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Sieviete guvusi savainojumus un brūces gan vēderā, gan iegurņa rajonā, krūškurvja traumu, gan, iespējams, arī iekšējo orgānu bojājumus.

Kurzemē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādai 43 gadus vecai sievietei, kurai iedzēlusi bite un sākusies dzīvībai bīstama alerģiskā reakcija - anafilaktiskais šoks. Mediķi notikuma vietā stabilizējuši sievietes stāvokli, un viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt Vidzemē kāds 54 gadus vecs vīrietis, pļaujot zāli, ar trimmeri nopietni savainojis kāju - viņš nogādāts slimnīcā ar vaļēju kājas lūzumu.

Pēc mediķu palīdzības Vidzemē vērsusies arī kāda 69 gadus veca sieviete, kuru pirms divām dienām dzīvesbiedrs aplējis ar karstu tējkannas ūdeni. Sieviete bija guvusi ķermeņa applaucējumus - roku, kāju un krūškurvja apdegumus. Brūces netika pareizi apkoptas un ārstētas, tāpēc tajās iekļuvusi infekcija.

Kopumā mediķi pagājušā diennaktī saņēmuši 1168 izsaukumus, no tiem 306 saistīti ar dažādām traumām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu