Dagdas novadā novērš divus cūkgaļas izvešanas mēģinājumus no ĀCM zonas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 20.jūlija vakarā Dagdas novada Dagdas pagasta Bojāros Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki, veicot personu un transportlīdzekļu pārbaudi Āfrikas cūku mēra karantīnas zonā, novērsa divus cūkgaļas izvešanas mēģinājums no karantīnas zonas.

Kā pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne, tad abi gadījumi tika konstatēti ap plkst.22.00. Veicot apturētās automašīnas Audi pārbaudi, policisti tajā konstatēja 1 kilogramu cūkgaļas, ko 1992.gadā dzimis vadītājs mēģināja izvest no epidēmijas rajona. Otrajā gadījumā tika pārbaudīta 1982.gadā dzimušā vīrieša vadītā automašīna Audi, kurā tika atrasti 8 kilogrami cūkgaļas.

Saistībā ar izsludināto Āfrikas cūku mēra karantīnu Krāslavas un Dagdas novados, ir aizliegts izvest, pārdot cūkas un cūkgaļas izstrādājumus.

Ar savu rīcību abi vīrieši pārkāpa Administratīvā kodeksa 105.panta prasības “Par karantīnas un veterināro prasību pārkāpšanu dzīvnieku infekcijas slimību skartā punktā, aizsardzības, uzraudzības un kontroles zonās", kas fiziskajām personām paredz no 7 līdz 350 eiro lielu naudas sodu.

Informācija par notikušo tālākai pārbaudei un lēmuma pieņemšanai tika nodota Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldei.

Valsts policijas darbinieki turpina personu un transportlīdzekļu pārbaudi Krāslavas un Dagdas novados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu