Valmieru aicina iepazīt audiogida pavadībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmieras stāsts stiepjas tālā vēsturē – kaut kur aiz trejdeviņiem Gaujas līkumiem, senajā Tērbatas ceļā, starp Kazu krāču mutuļojošiem ūdeņiem, biezu grāmatu lappusēs, vecāko Valmieras iedzīvotāju atmiņās un vēl daudzas verstis tālāk. Lai šie stāsti nepaliktu vien vēsturnieku ceļa somā, Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir atjaunojis Valmieras audiogidu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas tūrisma informācijas konsultante Veronika Časnoviča, tagad ikviens interesents varēs iepazīties ar stāstiem par 44 tūristu piesaistes objektiem Valmierā un tās tuvumā. Audiogids ir pieejams latviešu, krievu, angļu un igauņu valodās.

Valmieriešus un pilsētas viesus aizrautīgās pastaigās vedīs Valmieras drāmas teātra aktieru stāstījums. Audiogida stāstus ir ierunājuši aktieri Kārlis Neimanis, Imants Strads un Januss Johansons.

Aktieri pastāstīs, ka 20.gadsimta sākumā Valmierā bija divi ugunsdzēsēju torņi, no kuriem viens atradās pilsētas pašvaldības ēkas tagadējā vietā, savukārt vērīgākie klausītāji pēc ekskursijas zinās stāstīt, ka Zaķu sala nav vien Rīgā, bet arī Valmierā ir sala, kurai dots garauša vārds. Tāpat tiks atklāts Vecpuišu parka noslēpums, Sv.Sīmaņa baznīcas, Valterkalniņa, Līvenu dzimtas, Karātavu kalniņa un daudzi citi stāsti. Klausītājiem būs iespēja iepazīt Pārgauju, šaursliežu dzelzceļa tiltu, Gaujas stāvos krastus un citas apskates vietas pilsētā, kā arī uzzināt jaunus nostāstus un leģendas par seno Hanzas pilsētu – Valmieru.

Lai Valmieras izzināšanu papildinātu ar audiogida stāstījumu, ikviens interesents bez papildu samaksas var zvanīt uz automātisko tālruņa numuru 64222322 (operators Lattelecom) un uzzināt par Valmieru vēl vairāk! Ja Valmieras apskati plānojiet jau laicīgi, audiogida failus mp3 formātā ir iespējams lejupielādēt Valmieras Tūrisma informācijas centra mājas lapā "www.visit.valmiera.lv", sadaļā "Maršruti un kartes", savukārt pilsētā orientēties palīdzēs Valmieras karte, kuru iespējams saņemt Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu