"Cesvaines piens" uzņēmuma modernizēšanā investējis 469 550 eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Cesvaines Piens" (CP) ražošanas cehu paplašināšanā un modernizācijā investējis 469 550 Eur, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja uzņēmuma pārstāve Iveta Balode.

Pēc ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas CP uzsācis divu jaunu sieru ražošanu. Kopš jūlija CP ražo sieru ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un sieru ar sēkliņām.

"Ražošanas apjomu palielinājums ar diviem jauniem sieriem, proti, ar kaltētiem tomātiem un ar sēkliņām ir tā sauktie "nišas" produkti. Pēc veiksmīgā Alpu siera un rokām vaskotā siera ražošanas uzsākšanas turpinām īstenot "nišas" produktu izstrādes un ražošanas ieviešanas stratēģiju", tā uzsver "Cesvaines Piena" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Siera šķēlīšu līnijā patlaban ietilpstošo sieru griešana un iepakošana notiek AS "Siera Nams". Simsone norāda, ka šajā gadā CP turpinās paplašināt ražošanu un izstrādāt jaunus siera veidus.

2013.gadā ražotnē pārstrādāto izejvielu apjoms audzis par 6%.

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteins. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009.gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu