Nometnē Limbažos mācīsies saudzēt planētu Zeme

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 29.jūlija līdz 4.augustam Limbažu apkaimē notiks nometne "Zaļais kods", kurā piedalīsies vairāk nekā 30 bērni vecumā no 9-12 gadiem. Izmantojot radoši-mākslinieciskas, zinātniski-pētnieciskas un informatīvi-izklaidējošas aktivitātes, bērni izzinās un praksē iepazīs planētu Zemi saudzējoša dzīvesveida pamatus.

Kā pilsētas informācijas portālu Limbazi24.lv informēja "Eko Media" projektu vadītāja Sandra Galgāne, nometne tapusi, pateicoties Latvijas Vides aizsardzības fonda un AS "Latvijas Zaļais punkts" atbalstam.

Nometnes bāzes vieta atradīsies Limbažu 3.vidusskolā, un tās aktivitātes notiks gan pilsētā, gan pilsētas apkārtnē. Nodarbības notiks arī pie Lielezera un jūras, kur dalībnieki veiks uzdevumus, kas atklāj dabas daudzveidību un attīsta analītisku un radošu domāšanu. Dabas izglītības centrā "Ziemeļvidzeme" nometnes dalībnieki iepazīsies ar Baltijas jūras piekrastē un ūdenī atrodamo floru, faunu un citām bagātībām un gūs izpratni par ūdens nozīmi un izmantošanu, bet atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā "ZAAO" iegūs zināšanas par dabas resursu taupīšanu – materiālu dzīves ciklu, otrreizēju resursu izmantošanu un atkritumu šķirošanu.

Tāpat "Zaļā koda" laikā jaunieši apgūs pamatus dzīvei brīvā dabā, kā arī iepazīs, kā arī mācīsies iepazīt un saprast dabas vēstījumus. Visas nometnes garumā tiks organizētas dažādas radošas aktivitātes, kuru rezultātā tiks iestudēta luga par nometnē piedzīvoto un apgūto.

Ar AS "Latvijas Zaļais punkts" un Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu nometni bērniem organizē pasākumu un komunikācijas aģentūra "Eko Media" sadarbībā ar āra dzīves apmācību centru "Pelēkais vilks". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu