Pirmās Lauku dienas Valkas novadā aizvadītas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 24.jūlijā, Valkas novadā pirmo reizi notika atvērtā durvju diena laukos – savā saimniecībā Z/S "Piekalnes" Vijciema pagastā viesus uzņēma tās īpašniece un viena no nedaudzajām sertificētu kartupeļu šķirņu sēklu ražotājām Latvijā – Ināra Pakalna, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst.11.00 līdz plkst.13.00 Vijciema tautas namā notika seminārs jeb izglītojošā daļa, kurā piedalījās arī vairāku lauksaimniecības institūciju pārstāvji, kas informēja par aktualitātēm un pārmaiņām, kas gaidāmas, sākoties jaunajam Eiropas fondu plānošanas periodam. Lauka dienas rīkotāji pastāstīja, ka viens no zemnieku kopā pulcēšanas iemesliem ir arī iespējamā novada lauksaimnieku kooperatīva veidošana.

"Mēs gribam savas preces pārdot vai nu Rīgas Centrāltirgū vai Vidzemes tirgū, redzēs vēl kā viss realizēsies. Novads grib palīdzēt visiem, kas šeit strādā, lai viņiem ir vieglāk. Jo viens nav karotājs, bet desmit mazas saimniecības ir jau kaut kas," atklāja Valkas novada domes kooperācijas speciāliste Sniedze Ragže.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu