Bērzaunes pagasta "Aizupēs" cep gardu mājas maizi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien lielāku popularitāti iemantojusi Bērzaunes pagasta bioloģiskās saimniecības "Aizupes" ceptā mājas maize, pilsētas informācijas portālu Madona24.lv informēja Madonas novada pašvaldības pārstāve Sanita Soma.

Saimnieces Silvijas Garbovskas vadībā tiek cepta tumšā rudzu maize, saldskābmaize un dažādu veidu baltmaizes, dažkārt pircēji tiek palutināti ar mājas speķa raušiem. Maize tiek raudzēta senlaicīgās koka abrās, katrs kukulītis ar rokām izveidots, bet cepšana notiek kārtīgās malkas krāsnīs.

Gardā maizīte nedēļas nogalē tiek tirgota dažādos izbraukuma tirgos. Madonas pircējiem tā pieejama Poruka ielas tirgotavā vai arī pēc pieteikuma uz vietas saimniecībā.

Saimniecībā maizes cepšana ir jaunākais darbības virziens, jo līdz šim tā vairāk specializējusies dārzeņu, augļu un garšvielu audzēšanā un pārstrādē. Ziemas sezonā pieprasītākais produkts ir skābēti kāposti, bet uzņēmuma "firmas prece" ir saldās ābolu konfektes "Gardumiņš", kuras pagatavotas no ābolu miltiem, burkānu sīrupa un šokolādes. Saimniecība piedāvā arī degustācijas programmu, kas tiek organizēta "Gaiziņkalna" tūrisma bāzē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu