Jaunuzceltajā koncertzālē "Cēsis" problēmas ar ventilācijas sistēmu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunuzceltajā koncertzālē "Cēsis" aktualizējusies problēma ar ventilācijas sistēmu. Tā nespēj nodrošināt pieņemamu gaisa temperatūru, radot nepatīkamus mirkļus māksliniekiem un apmeklētājiem, vēsta laikraksts "Druva".

Kā ziņo laikraksts, problēmas iemesli vēl nav konkrēti zināmi, taču tas varētu būt projektēšanas, būvniecības vai arī projekta uzraudzības brāķis.

Ventilēšana koncertzāles telpās vispār neesot jūtama, sakarsušais gaiss, šķiet, stāvot uz vietas un teju simts māksliniekiem uz skatuves un teju astoņiem simtiem skatītāju zālē, balkonā un uz skatuves, ēkā trūkstot gaisa.

Lai problēmai rastu risinājumu, uz oficiālām sarunām tika saaicināti būves projekta izstrādātāji no Jura Pogas arhitektu biroja, celtnieki no ģenerāluzņēmēja "UPB", kā arī apakšuzņēmēji kondicionēšanas un ventilēšanas projekta izstrādātāji un uzstādītāji Jāņa Ķigura biroja darbinieki, ziņo laikraksts. Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs "Druvai" paudis, ka pašvaldības uzņēmumam "Vidzemes koncertzāle "Cēsis"" ar būvniecībā iesaistītajiem pārstāvjiem ir jāatrod problēmas sakne un situācija steidzami jāatrisina.

Pašvaldības uzņēmuma "Vidzemes koncertzāle "Cēsis"" valdes priekšsēdētājs Juris Žagars atklājis, ka martā, kad ēka tika nodota ekspluatācijā, ventilācijas mašīna, kas atrodas pagrabstāvā, padevusi normatīvajiem rādītājiem atbilstošu gaisa masu. Žagars uzskata, ka kļūda varētu būt radusies slodzes aprēķinos vai arī ventilācijas kanālu izbūvē tieši lielajai zālei. Speciālistiem pieprasīts meklēt papildu ventilēšanas iespējas tieši šai vasarai.

Žagars laikrakstam skaidrojis, ka pēc tam tiks veikti oficiāli mērījumi un problēmā būs nopietni jāiedziļinās. "Iespējams, mēs būsim spiesti vērsties ar nopietnām pretenzijām pret celtniekiem vai arhitektiem, vai pret kādu, kurš pieļāvis kļūdu, akceptējot šādu ventilācijas projektu," uzsvēris Žagars. Viņš atzīmējis, ka par kļūdu projektā jau tagad varot uzskatīt arī faktu, ka stiklotajos vestibilos gaisa kondicionēšana vispār netikusi paredzēta.

Problēmas risinājumu meklējumos esot gatavs iesaistīties arī Cēsu novada domes bijušais mērs Gints Šķenders, kurš pēc profesijas ir celtnieks. Šķendera pieredze liekot domāt, ka problēmas, kas ēkā rodas ar klimata režīmiem, varot būt regulējamas gada laikā. Viņš uzskata, ka Cēsu domei jāpiesaista eksperts, kurš neatkarīgi var noteikt problēmas cēloni un to paskaidrot arī ēkas lielākajam finansētājam Eiropas Savienības fondam, ziņo "Druva".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu