Liepājā ieviesīs sociālo pabalstu ģimenēm, kuru ienākumi zemāki par 60 eiro (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas pašvaldība plāno ieviest papildu sociālo pabalstu pārtikas iegādei ģimenēm, kuru ienākumi ir zemāki par 60 eiro uz ģimenes locekli, aģentūra BNS uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība norādīja, ka pabalsts pārtikas iegādei ieviests, lai atbalstītu krīzes situācijās nonākušās liepājnieku ģimenes un ņemot vērā, ka septembrī bezdarbnieku pabalsti beigsies arī lielai daļai «Liepājas Metalurga» bijušo strādnieku.

Šāds lēmums pieņemts 14.augustā notikušajā Liepājas pilsētas domes Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejas sēdē un atbalstīts Finanšu komitejas sēdē, bet spēkā jaunā kārtība varētu stāties oktobra sākumā - pēc apstiprināšanas domes sēdē, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un saistošo noteikumu publicēšanas oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Pabalstu plānots izmaksāt no Sociālā dienesta budžeta līdzekļiem, taču precīzs nepieciešamā finansējuma apmērs būs zināms tikai pēc jaunās kārtības stāšanās spēkā, kad varēs apkopot saņemtos pieprasījumus, informēja pašvaldība.

Liepājas pašvaldība norādīja, ka no jauna ieviestais pabalsts būs kā papildinājums jau nostiprinātajai sociālā atbalsta sistēmai pilsētā, kas paredz sociāli neaizsargātajiem un trūcīgākajiem pilsētas iedzīvotājiem krīzes situācijā dažādus atbalsta pasākumus – pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa pabalstu, veselības aprūpes pabalstu un citus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu