Piešķir papildu līdzekļus aprūpes centra Allaži rekonstrukcijas uzsākšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien, 19.augustā, vienojās no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Labklājības ministrijai (LM) piešķirt 125 171 eiro, lai nodrošinātu valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Vidzeme" filiāles "Allaži" avārijas stāvoklī esošās ēkas tehniskā projekta izstrādi un rekonstrukcijas uzsākšanu, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče.

To paredz valdībā apstiprinātais rīkojums Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" un informatīvais ziņojums Par papildu nepieciešamo finansējumu Valsts sociālās aprūpes centra "Vidzeme" filiāles "Allaži"" avārijas stāvoklī esošās ēkas rekonstrukcijas nodrošināšanai.

VSAC "Vidzeme", veicot priekšizpēti veselības punkta izveidei, filiāles "Allaži" administrācijas ēkā konstatēja deformācijas vietas. Tās bez rekonstrukcijas un nostiprināšanas varētu apdraudēt klientu un darbinieku drošību.

LM uzsver, ka jautājuma risināšana ir neatliekama, jo VSAC "Vidzeme" filiāles "Allaži" avārijas situācijā esošajā ēkā ir izvietoti ne tikai klienti, bet tā vēsturiski veidota un izmantota, kā vienots ēku komplekss, kas nodrošina pakalpojumus visiem filiāles klientiem. Minētā ēka sastāv no trīs korpusiem, kuros izmitināts 71 klients, ierīkots kopējais ēdināšanas bloks, ieskaitot virtuvi, pārtikas noliktavu, ēdamzāli, un nodrošināta sabiedriskā dzīve aktu zālē visiem 178 filiāles iemītniekiem.

Līdz ar to nespēja pilnvērtīgi izmantot avārijas situācijā esošo ēku apdraud visas filiāles "Allaži" nepārtrauktu darbību un kvalitatīvu sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu visiem filiāles klientiem. Šobrīd no avārijas stāvoklī esošās ēkas daļas evakuēti visi tur izmitinātie klienti.

Lai pilnībā pabeigtu valsts sociālās aprūpes centra "Vidzeme" filiāles "Allaži" avārijas stāvoklī esošās ēkas rekonstrukciju, 2015.gada valsts budžetā būs nepieciešams papildu finansējums 259 282 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu