Valmieras muzejā izstādē var iepazīt teju 100 tomātu šķirnes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 21. līdz 24.augustam Valmieras muzeja Pilskalna nama Veļas žāvētavā aplūkojama izstāde "Tomātu parāde".

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" Valmieras nodaļas vadītāja un tomātu kolekcionāre Natālija Zeltiņa, izstādē var iepazīt teju 100 tomātu šķirnes.

"Tomāti man ir mīļi kopš bērnības, aizvien atceros savu mīļāko ēdienu - rupjmaize ar sviestu un tomātiem. Ar vīru esam rīdzinieki, taču pirms 25 gadiem nopirkām lauku māju Brenguļos. Iesākumā biju dārzniecības analfabēts. Iesāku ar mazu siltumnīcu, nu mana saimniecība ir plaši attīstījusies," stāsta Zeltiņa.

Valmieras muzeja krājuma speciāliste Vita Bašķe norāda, ka 21., 22., un 23.augustā valmierieši un dārzkopības entuziasti aicināti iepazīties ar Latvijā izaudzētu tomātu šķirnēm.

Savukārt, noslēguma dienā, 24.augustā no plkst.10.00 līdz plkst.15.00 izstādes apmeklētājiem būs iespēja arī degustēt dažādās tomātu šķirnes.  

Višķe stāsta: "Izstāde vispirms norisinās pie mums, pēc tam tā dosies uz Latvijas Dabas muzeju. Uzskatu, ka tā iet roku rokā ar muzeja ārstniecības un garšaugu dārzu. Tomāts ir sirdi stiprinošs. Izstādei izvēlējāmies Pilskalna nama Veļas žāvētavu, jo šī ēka ir sena, arī tomāts ir sens augs."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu