Jelgavā atceres brīdī pieminēs staļinisma un nacisma upurus (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Represēto piemiņas vietā Svētbirzs Jelgavā paredzēts atceres brīdis, pieminot staļinisma un nacisma upurus. Atceres brīdis notiks 23.augustā plkst.11. Šajā dienā aprit 75 gadi kopš Maskavā tika parakstīts Molotova-Ribentropa pakts.

Pēc piemiņas brīža tiks nodrošināts transports, lai interesenti varētu doties uz Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju, kur plkst.12 notiks lekcija «Baltijas ceļš 1989.gada 23.augustā – diena, kas pārsteidza pasauli» par šī datuma vēsturiskajiem notikumiem.

Lekcijā apskatīti tādi jautājumi kā 1939.gada 23.augustā Maskavā noslēgtais Molotova – Ribentropa pakts, kura slepenie papildprotokoli noteica PSRS un Vācijas ietekmes sfēras un noveda pie 2.pasaules kara uzsākšanas, kā arī pie trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – okupācijas.

Tāpat lekcijas autors Gints Putiķis pievērsīsies Atmodas procesiem un īsai notikumu hronoloģijai pirms un pēc Baltijas ceļa akcijas. Lekcija būs papildināta ar vizuālu prezentāciju par Baltijas ceļa aktivitātēm 1989.gada 23.augustā, informē pašvaldība.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu