Nogrūstot tranšejai, strādnieku līdz kaklam apber ar zemi (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Vakar Latgalē tranšejas rakšanas darbu laikā smagi cietis 55 gadus vecs vīrietis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Nogrūstot tranšejas malai, vīrietis ticis līdz kaklam apbērts ar zemi, sacīja Vītola. Klātesošie ātri reaģējuši un izrakuši viņu, tomēr vīrietis bija paguvis gūt smagas traumas, tostarp krūšu kurvja un gūžas ievainojumus, kā arī iespējamus ribu lūzumus.

Valsts darba inspekcijas (VDI) apkopotā informācija liecina, ka šogad līdz jūnija beigām nelaimes gadījumos darbā smagas traumas guvuši 90 nodarbinātie - pērn šajā periodā tika reģistrēts 121 šāds negadījums. Diemžēl vēl 16 cilvēki šogad darba negadījumos gājuši bojā, bet septiņi darbinieki atrasti miruši un, iespējams, aizgājuši dabiskā nāvē. Pagājušajā gadā šajā laika posmā darba vietās bojā gāja 12 nodarbinātie.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu