Valmieras un apkārtējo novadu iniciatīvas atzītas par Vidzemes veiksmes stāstiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 27.augustā, Vidzemes plānošanas reģions jau trešo gadu vasaras nogalē organizēja Vidzemnieku dārza svētkus. Pasākuma mērķis ir godināt cilvēkus, kuri ar savu entuziasmu un darba mīlestību īsteno labas lietas - tie ir Vidzemes veiksmes stāsti.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Vidzemes plānošanas reģionā, vairāki no šiem stāstiem ir arī no Valmieras un apkārtējiem novadiem.

Valmieras pilsētā kā veiksmes stāsts atzīts vietējais uzņēmums SIA "Valpro". Uzņēmums ražo ne tikai ugunsdzēsības aparātus, bet ir arī viens no lielākajiem metāla apstrādes uzņēmumiem Baltijā. 

Aptuveni 95% no SIA "Valpro" saražotās produkcijas tiek eksportētas uz vairāk kā 25 valstīm. Tāpat SIA "Valpro" ierindojas starp 25 labākajiem Latvijas eksportējošiem zīmoliem.

SIA "Valpro" sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Laine Kuzmane norāda: "Mūsu veiksmes atslēga ir cītīgs darbs, paškritika un motivācija. Patīk, ka cilvēki redz un novērtē uzņēmuma attīstību. Nesenākais projekts, ko īstenojām ar Eiropas Savienības finanšu piesaisti bija vienas ēkas rekonstrukcija. Tas ir ļoti pozitīvi, ka Vidzemes veiksmes stāstu godināšanas pasākums. Mēs varam sanākt kopā un paskatīties, kā veicas citiem. Šis ir labs veids kā parādīt, ka Vidzemes uzņēmumos un pašvaldībās ir spējīgi un radoši cilvēki, kas īsteni fantastiskus projektus. Tā arī ir iespēja rast jaunus kontaktus."

Beverīnas novadā kā veiksmes stāsts atzīts deju kolektīvs "Dzieti", kas novadā darbojas kopš 2011.gada. Kolektīvu izveidojusi ģimeņu un draugu kompānija, to vada Sandra Degle.

2013.gada Dziesmu un deju svētku tautastērpu skatē "Dzieti" deju kolektīvu grupā ieguva 1.vietu ar Austrumvidzemes Kusas meitu un Mazsalacas novada puišu tērpu.

Kopš 2011.gada deju kolektīvs realizējis četrus projektus, kā laikā izdevies piesaistīt finansiālos līdzekļus dažādu tautas tērpu iegādei.

Beverīnas novada domes priekšsēdētāja Cilda Purgale norāda, ka deju kolektīvs "Dzieti" ir ļoti aktīvs un uzņēmīgs, viņa stāsta: "Beverīnas novads lepojas ar saviem cilvēki, kultūrvēsturi un pašdarbniekiem. Uzskatu, ka Vidzemes veiksmes stātu pasākums sniedz motivāciju citiem, kā arī dod iespēju uzzināt, kas norisinās citos novados."

Burtnieku novada veiksmes stāsta ir SIA "Varis Toys". Uzņēmums ražo koka konstruktorus, kas izpelnījušies plašu atzinību visā pasaulē. Savā darbības laikā uzņēmums piesaistījis Eiropas Savienības fondu finansējumu, lai piedalītos dažādās uzņēmējdarbības izstādēs Eiropā.

Tāpat ar Eiropas fondu atbalstu uzņēmums veicis ražošanas ceha renovāciju un iegādājies īpaši uzņēmuma radītas un pielāgotas ražošanas iekārtas.

Kocēnu novada veiksmes stāsts ir Neikenkalna dabas koncertzāle, vērienīgais pasākums Dikļos "Dziedāšanas svētkiem – 150", Dziesmu svētkiem veltītas ekspozīcijas izveide.

Kā veiksmes stāsts Rūjienas novadā atzīta "Rūjienas senioru māja". Aprūpes centra komanda rūpējas par to, lai iemītniekiem brīvā laika pavadīšana būtu interesanta un lietderīga. Šeit mīļi gaidīti arī ārpus centra dzīvojošie seniori.

Savukārt, netālu no Rūjienas, Mazsalacas novada veiksmes stāsts ir estētiski baudāmo mēbeļu ražotājs SIA "Mefa". Uzņēmums mēbeļu ražošanu veic kopš 2006.gada.

Uzņēmums ražošanu izveidojos Mazsalacas novada Sēļu pagasta centra bijušā sabiedriskajā kompleksā. Teritorijas ēkas tiek izmantotas lietderīgi, kā arī aptuveni 30 cilvēkiem ir nodrošinātas darba vietas.

Uzņēmums izveidots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. 2006.gadā ar ERAF līdzfinansējumu tika īstenots projekts "SIA "Mefa" mēbeļu ražotnes izveide". Uzņēmums 100% no saražotā eksportē.

Arī Naukšēnu novadā sastopams kāds Vidzemes veiksmes stāsts - tā ir Eriņu muiža, kas celta 18.gadsimta beigās un atzīta par Valsts nozīmes arhitektūras pieminekli.

Muižā, sadarbībā ar Latvijas Kultūrkapitāla fondu veikta apjomīga vēstures izpēte. Tās laikā iegūtas liecības par to, kā vēsturiski izskatījusies muiža un tās teritorija.

Piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, veikta muižas parka labiekārtošana.

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka Vidzemes plānošanas reģions jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja pasākumu, lai sveiktu cilvēkus, kas palīdz attīstīt Vidzemi. Šogad veiksmes stāsti izvēlēti pēc to aktīvās dalības Eiropas struktūrfondu piesaistē. 

Stāsti ir visdažādākie un tie visi drīzumā būs pieejami Vidzemes veiksmes stāstu mājaslapā www.vidzemesstasti.lv.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu