Valmierā aizvadīts atklātais Latvijas jaunatnes čempionāts airēšanas slalomā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī sportisti sacenšas par Latvijas jaunatnes čempionu medaļām, atklātajā Latvijas jaunatnes čempionātā airēšanas slalomā Valmierā visās laivu klasēs notika sīva Latvijas un Lietuvas jauno meistaru spēkošanās, kurā teicamus panākumus guva Valmieras airētāji.

K-1 laivu klasē jaunietēm jau kvalifikācijas sacensībās stabilu līderes godu sev izcīnīja Valmieras BSS audzēkne Kristīne Strazdīte. Arī finālā viņas pārsvars bija stabils un Kristīne atkārtoti kļuvusi par Latvijas jaunatnes čempioni, atstājot otro pozīciju Lietuvas, bet trešo vietu Rīgas sportistēm. Arī jaunākajā U12 grupā pirmā ir valmieriete Elīna Celmiņa.

C-1 laivu klasē jauniešiem cīņa par uzvaru bija spraigāka. Savu jau iepriekšējā gadā izcīnīto jaunatnes čempiona statusu saglabāt vēlējās rīdzinieks Andars Lukass, bet pretenzijas uz augsto titulu izteicis valmierietis Emīls Putniņš. Lai kā centās Emīls un citi konkurenti, Andars brauca pārliecinoši un atkārtoja iepriekšējā gadā izcīnīto panākumu, kļūstot par valsts jaunatnes čempionu.

Emīls otrais, viņam arī pirmā vieta U15 grupā. Otro vietu šai grupā izcīnīja valmierietis, jaunais airētājs Mārcis Bogdanovičs.

Plaša grupa valmieriešu startēja K-1 laivu klasē jauniešiem. Uzvara šai laivu klasē ir ļoti prestiža, jo dalībnieku skaits ievērojami kuplāks. Pēdējos gadus šai laivu klasē uzvarējuši vien Valmieras airētāji, bet visiem atmiņā 2013. gada čempionāts, kad valmierietis Vladislavs Klapenkovs ļoti nervozā cīņa izrāva uzvaru par veselu Lietuvas sportistu grupu. Arī šogad galveno pretendentu vidū speciālisti prognozēja gan iepriekšējā gada čempionu Vladislavu Klapenkovu, gan viņa komandas biedru Krišu Meļņikoni, gan Lietuvas jaunatnes čempionāta uzvarētājus Jurģi Kišunas un Arnas Butkus.

Finālbraucienam mūsu puiši bija sagatavojušies teicami un abi gan Krišs, gan Vladislavs trasi veica bez kļūdām savā maksimālajā tempā. Tik ātram laivas slīdējuma lietuvieši nebija gatavi un tiem nācās samierināties, ka čempiona medaļa paliks Valmierā. Savstarpējā komandas biedru divcīņā ātrāks bija Vladislavs un viņš atkārtoti izcīnīja Latvijas jaunatnes čempiona titulu pašā prestižākajā laivu klasē, Krišs otrais, bet Kristers Matvejavs ceturtais.

Kā ierasts, jaunatnes čempionāta neatņemama sastāvdaļa ir komandu braucieni 3×K-1 laivu klasē.

Skatītāji šīs sacensības gaida ar interesi, jo iespēja vērot saliedētu ritmisku un sinhronu komandas darbu krāču neprognozējamos viļņos. Valmierieši šai disciplīnā pieteica vairākas komandas, bet visu klātesošo uzmanība īpaši pievērsta pirmajai, kurā startēja Vladislavs Klapenkovs, Krišs Meļņikonis un Kristers Matvējevs. Treneris sportistiem bija devis vienu uzdevumu – ir jāuzvar, strādājot pat ne ar maksimālo ātrumu, bet uzmanīgi, tīri un sinhroni. Kad mūsu zēni tīri un precīzi bija veikuši trases sākuma posma straujos un sarežģītos vārtus, kad bija sajutuši, ka laiva šodien slīd un ļoti labi slīd, viņi ieslēdza arī maksimālo ātrumu –lai skatītāji paskatās kā brauc Latvijas jaunatnes čempioni.

Efektīvā ātrumā viņi "ielidoja" finišā un drīz varēja saņemt apsveikumus par čempiona titula izcīnīšanu. Čempionāts veiksmīgi beidzies, bet sezona turpinās - 20. un 21.septembrī Valmieras trasē kārtējās Baltijas valstu airētāju sacensības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu